5 πράγματα που έμαθα τις μέρες του κορωνοϊού

Όσο δύσκολη κι αν είναι η συγκυρία που ζούμε, τις ημέρες του #Μένουμεσπίτι ανακαλύπτουμε την αξία που βρίσκεται στα μικρά πράγματα, και έχουμε ήδη πάρει κάποια μαθήματα ζωής.

 

  1. Η λέξη “φροντίδα” πήρε νέες διαστάσεις

Πριν την εξάπλωση του Covid-19 το να φροντίζουμε για τη δική μας υγεία και τους αγαπημένους μας ήταν ένα μόνο κομμάτι του παζλ της καθημερινότητάς μας. Η ανάγκη να κοιτάξουμε κατάματα το πόσο εύθραυστοι είμαστε, έδωσε νέες μεγαλύτερες διαστάσεις σε έννοιες όπως: πρόληψη, προστασία και φροντίδα. Αρχίσαμε να γινόμαστε πιο προσεκτικοί, να φροντίζουμε περισσότερο για την ατομική μας υγιεινή, να «ακούμε το σώμα μας» και να το θωρακίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

 

  1. Είδαμε την απίστευτη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα σε χέρια και πρόσωπο

Το σώμα μας είναι μια μαγική αλυσίδα. Πολύ σημαντικοί κρίκοι στην αλυσίδα αυτή είναι τα χέρια που είναι φορείς μικροβίων από όλες τις επιφάνειες που αγγίζουμε ασυναίσθητα καθημερινά, αλλά και οι βλεννογόνοι του προσώπου (μάτια, μύτη και στόμα). Μάθαμε λοιπόν -the hard way δυστυχώς- ότι μέσα από τα χέρια μας μπορεί να μολύνουμε άθελά μας τον οργανισμό μας. Από τις πρώτες μέρες αρχίσαμε να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια, και να χρησιμοποιούμε αντισηπτικά τζελ / τζελ απολύμανσης. Πόσο πολύτιμα είναι; Ο τελευταίος μήνας το απέδειξε. Τα τζελ αυτά όπως το Mastic Clean Hand Gel μπορούν να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά ιούς όπως ο νέος κορωνοϊός Sars-Cov-2. Όλες οι μελέτες από λοιμωξιολόγους και δερματολόγους δείχνουν ότι τα τζελ με περιεκτικότητα 70% σε αιθυλική αλκοόλη είναι μια άριστη ασπίδα ενάντια στον ιό. Χρησιμοποιήστε ένα τζελ χεριών με αντιμικροβιακές ιδιότητες, που δεν προκαλεί ερεθισμούς, που έχει την απαραίτητη περιεκτικότητα αιθυλικής αλκοόλης, που μυρίζει ωραία (ώστε να θέλετε να το χρησιμοποιείτε συνέχεια!) και αφήνει τα χέρια απαλά και προστατευμένα.

 

  1. Αντιληφθήκαμε τη αναγκαιότητα της «επαναφοράς»

Η πράξη του συχνού καθαρισμού επιφανειών, χεριών και σώματος μπορεί να είναι μια πράξη αγάπης, αλλά στη συχνότητα που το εφαρμόζουμε αυτές τις μέρες λόγω αναγκαιότητας, μπορεί να ξηράνει το δέρμα. Αν χρησιμοποιούμε καθαριστικά προϊόντα και αντισηπτικά τζελ από φυσικά προϊόντα, ελαχιστοποιείται το ενδεχόμενο να ερεθιστεί η επιδερμίδα μας. Αν όμως έχουμε χρησιμοποιήσει σκληρά ή χημικά προϊόντα, είναι πιθανό τα χέρια μας ή άλλα σημεία του σώματός μας να «σκάνε», να «τραβάνε», να έχουν εμφανίσει ξηρότητα, κοκκινίλα και τσούξιμο. Τι κάνουμε;

-Καταρχάς αντικαθιστούμε κάθε αμφίβολης ποιότητας προϊόν με προϊόντα που είναι φιλικά προς το δέρμα. Επιμείνετε να κοιτάτε τα συστατικά των προϊόντων που αγοράζετε. Η ατομική ευθύνη η δική σας είναι να κάνετε σωστές επιλογές και η ευθύνη των εταιρειών όπως τα Mastic Spa είναι -τώρα περισσότερο από ποτέ- να δημιουργούμε προϊόντα με αγάπη προς τον Άνθρωπο.

-Κάνουμε καλή ενυδάτωση σε χέρια και σώμα. Αυτή την περίοδο περιποιηθείτε λίγο περισσότερο τα μέρη του σώματός σας που περνάνε «δύσκολες μέρες». Επαναφέροντας τα επίπεδα υγρασίας στα σωστά σημεία με μια κρέμα ή ένα τζελ με αλόη, θα νιώσετε αμέσως την ανακούφιση που ψάχνατε. Δείτε εδώ όλες τις δικές μας προτάσεις.

 

  1. Καταλάβαμε ότι το να «κατεβάζουμε ταχύτητα» μερικές φορές είναι σωτήριο

Μέχρι πριν λίγο καιρό, οι γρήγορες ταχύτητες, η βιασύνη και οι υψηλοί ρυθμοί ήταν ο κανόνας. Με την έλευση του #Μένουμεσπίτι αποκτήσαμε λίγο χρόνο να επανεκτιμήσουμε κάποια πράγματα. Ξαναείδαμε με άλλο μάτι συνήθειες που θεωρούσαμε δεδομένες, αφιερώσαμε και αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στην περιποίηση τη δική μας και των οικείων μας – ένα χαλαρωτικό μπάνιο, μια μάσκα προσώπου, μια επάλειψη με μια κρέμα που μας αρέσει, ένας πιο ενδελεχής καθαρισμός σώματος ή προσώπου… και μετά ένα καλό βιβλίο ή μια ταινία που πάντα θέλαμε να δούμε και δεν προλαβαίναμε. Οι δραστηριότητες, οι έξοδοι και όλα αυτά που ακυρώθηκαν, σίγουρα μας στενοχωρούν, όμως μας δίνουν το περιθώριο να… επιβραδύνουμε. Η επιβράδυνση είναι μηχανισμός ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη ευεξία μας. Η ρουτίνα μας αλλάζει, αλλά ίσως αλλάζει προς το καλύτερο.

 

  1. Μάθαμε ότι η ανθρωπιά, το χιούμορ και η δημιουργικότητα σώζουν

 

Βιντεάκια στο Instagram, σκετσάκια στο tik tok, tweets που είναι «έξω καρδιά», ιδέες και πρωτοβουλίες για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια προς τους γύρω μας. Οι στιγμές που ζούμε είναι έντονες, οπότε βγήκε στην επιφάνεια και μια εξίσου έντονη διάθεσή μας να «ξορκίσουμε το κακό» και να επιμείνουμε στη θετική πλευρά της ζωής. Σταθείτε σε αυτή την πλευρά. Κάντε μόνος/η, με τον σύντροφο, τους φίλους ή τα παιδιά σας ένα βίντεο την ώρα που κάνετε την προσωπική σας περιποίηση, αυτοσαρκαστείτε, τραβήξτε φωτογραφίες «καραντίνας», παραγγείλτε online ένα δώρο για έναν δικό σας άνθρωπο φτιάχνοντάς του το κέφι (και φυσικά στείλτε μας κάθε τέτοια σας ιδέα ή ενέργεια, κάποια από αυτά ίσως τα αναδημοσιεύσουμε κι εμείς 😊 😊). Μπορεί να είμαστε μακριά, αλλά ας μείνουμε ο ένας δίπλα στον άλλον. Ανθρώπινα και φυσικά…

 

 

Θέλετε κι άλλες πληροφορίες για την πλήρη προστασία και τη φροντίδα προσώπου και σώματος με Μαστίχα Χίου; Δείτε τα υπόλοιπα άρθρα μας στο blog.

0 Shares:
You May Also Like