Ενυδάτωση σώματος: γιατί είναι τόσο σημαντική;

Οι άνθρωποι αποτελούμαστε σχεδόν από 60% νερό. Κράτα αυτό το ποσοστό στο μυαλό σου και θα καταλάβεις γιατί έχει τόση σημασία το να διατηρούμε την υγρασία στο σώμα μας στα σωστά επίπεδα. Πόσες φορές έχεις ακούσει ότι πρέπει να καταναλώνεις “πολύ νερό μέσα στη μέρα”; Άπειρες. Η ενυδάτωση σώματος είναι ο κορυφαίος ίσως παράγοντας υγείας μαζί με τη σωστή θρέψη.

Με τον ίδιο τρόπο που φροντίζεις όμως για την εσωτερική σου ενυδάτωση, πίνοντας ανελλιπώς υγρά και νερό, πρέπει να φροντίζεις και για την εξωτερική ενυδάτωση του δέρματός σου. Ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα είναι -και δείχνει!- πιο υγιές, πιο ελαστικό, πιο ανθεκτικό σε κινδύνους. Και δυστυχώς μόνο το νερό δεν αρκεί.

Ευτυχώς έχεις στη διάθεσή σου όχι μία, όχι δύο αλλά 15 λύσεις για να ενυδατώσεις σωστά το δέρμα σου – μια βόλτα σου στα Mastic Spa μπορεί να κάνει ακόμα και το πιο τραχύ και ταλαιπωρημένο δέρμα να «ξεδιψάσει». Μη ξεχνάς επίσης πως η απολέπιση του σώματος είναι ένα ακόμη βήμα για το αποτέλεσμα που ζητάς.

 

Γιατί επιμένουμε στην ενυδάτωση σώματος;

  • Γιατί χάρη σε αυτήν, το δέρμα μπορεί να προστατευτεί από την υπεριώδη ακτινοβολία, τους μικροοργανισμούς και τους επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Μην ξεχνάς ότι η επιδερμίδα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος (ναι, είναι όργανο) και λειτουργεί ως ασπίδα που μας προστατεύει από περαιτέρω μολύνσεις και φθορές. Εάν το δέρμα «σπάσει», λόγω ξηρότητας, λόγω τραύματος ή ελλιπούς περιποίησης, εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να εισχωρήσουν στο εσωτερικό οδηγώντας σε περαιτέρω απώλεια νερού, σε έναν φαύλο κύκλο αφυδάτωσης.
  • Γιατί καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης. Η βιολογική σου ηλικία μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη από την ηλικία του δέρματός σου και αυτό εξαρτάται από το πόσο το φροντίζεις. Η καθημερινή ενυδάτωση βοηθάει στο να παραμείνει το δέρμα ελαστικό, να καταπολεμήσει μόνο του τα σημάδια πρόωρης γήρανσης, να καθυστερήσει την εμφάνιση ρυτίδων και να προλάβει τις αλλοιώσεις.
  • Γιατί βελτιώνει την όψη του δέρματος. Η έλλειψη ενυδάτωσης σώματος μπορεί να κάνει το δέρμα μας να φαίνεται ανομοιόμορφο, τραχύ, ξηρό ή να ξεφλουδίζει. Αντίθετα ένα ενυδατωμένο δέρμα ακτινοβολεί υγεία, είναι απαλό στο άγγιγμα, δείχνει πιο ξεκούραστο και ανθεκτικό.
  • Γιατί βοηθά στο να καταπολεμήσουμε τη λιπαρότητα. Αν και μπορεί να φαίνεται οξύμωρο, ένα αφυδατωμένο δέρμα στέλνει σήματα στους σμηγματογόνους αδένες να παράγουν περισσότερα έλαια ώστε να αμυνθεί καλύτερα. Εσύ βοηθώντας το να παραμένει ενυδατωμένο, κατευνάζεις τους αμυντικούς μηχανισμούς του και του επιτρέπεις να παραμείνει στεγνό και να αποφύγει σημάδια ακμής.
  • Γιατί βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών. Το νερό και η ενυδάτωση σώματος είναι βασικοί παράγοντες αποτοξίνωσης. Αν η ενυδάτωση σώματος είναι ελλιπής, οι τοξίνες και τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα το δέρμα σου να είναι πιο θαμπό, πιο ευαίσθητο και πιο εκτεθειμένο σε φλεγμονές κ.ά.

Ισοστάθμισε την απώλεια

Καθημερινά χάνουμε αρκετά μεγάλες ποσότητες από το πολύτιμο H2O (my precious!), πράγμα που μπορεί να αφήσει το δέρμα μας αφυδατωμένο. Το νερό χρησιμοποιείται για τις καθημερινές λειτουργίες του οργανισμού μας, και αποβάλλεται:

  • μέσω των νεφρών και των ούρων
  • μέσω του ιδρώτα (αυτό που συμβαίνει όταν ασκούμαστε, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία μας, όταν είμαστε σε ζεστές μέρες ή σε ζεστά περιβάλλοντα στην ουσία είναι η εξάτμιση του νερού από την επιδερμίδα μας)
  • μέσω της αναπνοής κατά τη συνεχή λειτουργία των πνευμόνων μας

Η απώλεια υγρών μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη σε ορισμένες περιπτώσεις (σε περιόδους έντονης άσκησης, σε περιπτώσεις ορμονικών διαταραχών ή σε περιόδους ασθένειας), οπότε εκεί πρέπει να έχουμε ακόμα περισσότερο τον νου μας στο να κρατάμε το σώμα και το δέρμα μας ενυδατωμένα, αναπληρώνοντας την χαμένη υγρασία.

 

Όταν το δέρμα διψάει…

Οι γιατροί λένε ότι αν νιώσεις το αίσθημα της δίψας, ήδη η αφυδάτωσή σου είναι σε υψηλά επίπεδα, άρα το καλύτερο είναι να πίνουμε νερό πριν διψάσουμε τελείως. Το ίδιο ισχύει και για το δέρμα. Μην το αφήνεις να ξηραίνεται, να σε τραβάει, ή να «σκάει» από την έλλειψη ενυδάτωσης. Αν φτάσει σε αυτό το σημείο, σημαίνει ότι το παραμέλησες πάρα πολύ. Γι’ αυτό προτείνουμε η ενυδάτωσή σου να είναι καθημερινή και συνεχής, και όχι μόνο σε στιγμές που νιώθεις πιο έντονη ξηρότητα.

 

Πολλές διαφορετικές υφές, ένα βελούδινο αποτέλεσμα

Στα Mastic Spa υπάρχουν πολλές λύσεις για την πιο φυσική και αγνή ενυδάτωση του δέρματός σου. Κάθε προϊόν που θα βρεις εδώ είναι μια πραγματική «πηγή» ενυδατικών παραγόντων – και έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε προϊόντα με διαφορετική σύσταση και υφή.

Body milks (lotions): Είναι τα αγαπημένα από όλους γαλακτώματα. Είναι απαλά και πιο λεπτόρρευστα από τα butters. Περιέχουν Μαστίχα Χίου για τις αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές της ιδιότητες, και κάθε ένα συνδυάζει και ένα διαφορετικό ενισχυτικό συστατικό της φύσης:

  • Πιστοποιημένη βιολογική αλόη στο Aloe body milk που λειτουργεί αναπλαστικά και επαναφέρει τα σωστά επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα.
  • Κόκκινο κρασί / σύμπλεγμα κουκουτσιών σταφυλιού και βιταμίνης Ε στο Body wine milk, για μια ξεχωριστή αίσθηση ενυδάτωσης και αναζωογόνησης.
  • Ελαιόλαδο και εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού στο Body olive milk, που είναι ιδανικό για κανονικές προς ξηρές επιδερμίδες.
  • Έλαιο αργκάν (argan oil) στο Body argan milk, για ξηρές επιδερμίδες που χρειάζονται κάτι δροσιστικό και συσφιγκτικό.

Body butters & body creams: Πιο παχύρευστα από τα body milks, τα body butters και body creams έρχονται να προσφέρουν πιο βαθιά και εντατική ενυδάτωση στο δέρμα, σφραγίζοντας για αρκετές ώρες την υγρασία στο εσωτερικό του. Στις υφές αυτές θα βρεις λύσεις για όλο το σώμα, αλλά και για εξειδικευμένες ανάγκες, όπως για παράδειγμα τη Hand Cream που στους χειμερινούς μήνες θα σε σώσει από ξηρά και σκασμένα χέρια, τη Foot Care που ανακουφίζει και διατηρεί απαλή τη δύσκολη επιδερμίδα των ποδιών, τη Masticderm που στοχεύει σε εγκαύματα και ερεθισμούς, αλλά και τη Mystic Antiaging και τη Eureka που ανήκουν στη Golden Tears σειρά και αποτελούν δύο ιδιαίτερες λύσεις ενυδάτωσης μαζί με δράσεις αντιγήρανσης και lifting σώματος.

Body oils: Μεταξένια και «αιθέρια», τα λάδια σώματος όχι μόνο ενυδατώνουν αλλά χαρίζουν γρήγορη λάμψη και ελαστικότητα στο δέρμα, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ένα απολαυστικό μασάζ στο τέλος της μέρας μετά από ένα χαλαρωτικό ντους. Χρησιμοποίησε το ξηρό λάδι σώματος Greek Olive Body Oil με ελαιόλαδο και Μαστίχα, αλλά και το Body & Hair Argan Oil που είναι κατάλληλο τόσο για το σώμα όσο και για τα μαλλιά επιστρατεύοντας τις ιδιότητες του ελαίου αργκάν.

44 Shares:
You May Also Like