Απολέπιση προσώπου: απελευθερώσου από το παλιό, υποδέξου το καινούργιο

Ένα νέο πρόσωπο μπορεί να σε περιμένει κάτω από στοιβάδες “παλιού”, φθαρμένου δέρματος. Αποκάλυψέ το με τη σωστή φροντίδα που βασίζεται στην απολέπιση.

 

Ξεκινάμε με υπονοούμενο: Μερικές φορές στη ζωή για να υποδεχτείς κάτι καινούργιο, πρέπει να απαλλαγείς από κάτι παλιό. Όχι δεν θα πάμε την κουβέντα στις προσωπικές σου σχέσεις (εκεί σε αφήνουμε να κάνεις ό,τι νομίζεις!😉). Θα μιλήσουμε για το δικό μας expertise που είναι το δέρμα. Ο λόγος που το δέρμα σου ανεξαρτήτως ηλικίας μπορεί να φαίνεται θαμπό, ανομοιόμορφο και με ατέλειες, είναι γιατί στην επιφάνειά του έχουν συσσωρευτεί νεκρά κύτταρα και περιβαλλοντικά κατάλοιπα που δεν αφήνουν το υγιές, νεαρό δέρμα που υπάρχει από κάτω να λάμψει.

 

Άφησε να πνεύσει αέρας ανανέωσης

Το δέρμα σου πάντα ανανεώνεται. Πάντα! Απλώς ανάλογα με την ηλικία, το κάνει με πιο βραδείς ή γρήγορους ρυθμούς. Όσο μεγαλώνουμε ο κύκλος ανάπλασης των κυττάρων μας επιβραδύνεται, όμως ποτέ δεν σταματά. Η δική σου ευθύνη είναι να ενεργείς με φυσικό τρόπο, ώστε να μην αφήνεις τα νεκρά κύτταρα να καλύπτουν και να επισκιάζουν τα νεαρά κύτταρα που βρίσκονται από κάτω. Πώς το καταφέρνεις αυτό; Συμπληρώνοντας την ρουτίνα καθαρισμού σου με απολέπιση σε σωστές δόσεις.

 

Επανόρθωση σε λίγα λεπτά

Κάτι που σου παίρνει ελάχιστο χρόνο, όπως το peeling προσώπου, είναι καταλυτικό για να βελτιώσεις δραστικά την ποιότητα της επιδερμίδας σου. Δεν χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ χρόνο σε αυτή τη διαδικασία. Μία με δύο φορές την εβδομάδα, ένα απαλό πέρασμα με το δικό σου απολεπιστικό προϊόν είναι υπερ-αρκετό, ώστε να καθαρίσεις και να απομακρύνεις όσα δεν απομακρύνονται από τον καθημερινό καθαρισμό προσώπου σου, προετοιμάζοντας άψογα το δέρμα σου να δεχτεί τις ευεργετικές ιδιότητες της μάσκας, της ενυδατικής ή του σέρουμ που χρησιμοποιείς.

 

Τα βασικά λάθη

Δύο είναι τα βασικά λάθη που μπορείς να κάνεις με την απολέπιση:

  1. Να το παρακάνεις
  2. Να μην κάνεις καθόλου

Στην πρώτη περίπτωση, σημαίνει ότι κάνεις πολύ συχνά απολέπιση (για παράδειγμα κάθε μέρα) ή ότι καταφεύγεις σε πολύ σκληρά, χημικά, επιθετικά απολεπιστικά προϊόντα και συσκευές απολέπισης. Το αποτέλεσμα; Ερεθισμένο δέρμα, κοκκινίλες, δέρμα που σε σημεία έχει επώδυνη αίσθηση, ξεφλούδισμα, επιδείνωση ακμής και υπέρχρωση (η υπέρχρωση είναι το φαινόμενο όπου σε σημεία της επιδερμίδας σου μαζεύεται μεγαλύτερη ποσότητα από χρωστικές όπως η μελανίνη, δημιουργώντας χρωματικά σημάδια και κηλίδες).

Στη δεύτερη περίπτωση, σημαίνει ότι αφήνεις τα νεκρά κύτταρα, τους ρύπους, το σμήγμα και άλλες ουσίες να φράσουν την επιδερμίδα σου, να μπλοκάρουν τους πόρους, να επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος και να μην αφήνουν τις θρεπτικά στοιχεία της κρέμας σου να κάνουν τη δουλειά τους.

 

Φέρσου ευγενικά στο πρόσωπό σου

Αφού διαβάζεις αυτό το blog σημαίνει ότι πιστεύεις στη δύναμη της φύσης! Και πολύ καλά κάνεις. Γιατί τίποτα άλλο δεν μπορεί να σου προσφέρει τη σιγουριά ότι απομακρύνει αποτελεσματικά ρύπους και νεκρά κύτταρα, χωρίς να «τραυματίζει» το δέρμα σου και χωρίς να το ταλαιπωρεί. Τα προϊόντα απολέπισης των Mastic Spa είναι σχεδιασμένα με «πρωταγωνιστή» τη μαστίχα Χίου που με τις αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές της ιδιότητες είναι ιδανική στο να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει φλεγμονές του δέρματος, φροντίζοντάς το παράλληλα σαν απαλό χάδι. Σε κανένα από αυτά τα προϊόντα δεν θα βρεις parabens, mineral oil, προπυλενογλυκόλες, αιθανολαμίνες, τριεθανολαμίνες.

 

Ποιο να διαλέξω;

Για να συνδυάσεις τη φρεσκάδα του σαπουνιού με τις ιδιότητες του scrub: δοκίμασε το  Facial Wash Scrub. Με την αντλία του παραπέμπει σε αγνό σαπούνι, ωστόσο εμπεριέχει και απολεπιστικούς παράγοντες, εκχύλισμα σταφυλιών και κόκκινο κρασί, κάνοντας ολικό καθαρισμό προσώπου. Βάλε μερικές δόσεις στα χέρια σου, κάνε ένα πλούσιο αφρό και πλύνε το πρόσωπό σου με απαλές κινήσεις.

Για να αξιοποιήσεις την ήπια δύναμη των κόκκων ελιάς: δοκίμασε το Olive Face Scrub. Το ελαιόλαδο και η ελιά ενώνουν δυνάμεις με τη μαστίχα Χίου και το μαστιχέλαιο σε αυτό το προϊόν σε μορφή κρέμας peeling. Σε υγρή, καθαρή επιδερμίδα άπλωσε το scrub και κάνε απαλό κυκλικό μασάζ. Ξέπλυνε με άφθονο νερό αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

Για peeling με ήπια ενυδάτωση: δοκίμασε το Oinoscrub. Οι ευεργετική σύσταση του κρασιού και των σταφυλιών καθαρίζει τους πόρους σε βάθος, ενυδατώνοντας την επιβαρυμένη επιδερμίδα. Παράλληλα, οι σπόροι σταφυλιού και η βιταμίνη Ε έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύουν από οξειδωτικούς παράγοντες που εντείνουν τη λιπαρότητα.

Για απολεπιστική κρέμα προσώπου με αλόη: δοκίμασε την Exfoliating Face Cream. Η πιστοποιημένη βιολογική αλόη φροντίζει ακόμα και την πιο ευαίσθητη επιδερμίδα χωρίς να δημιουργεί κοκκινίλες. Χρησιμοποίησέ την κι αυτήν σε καθαρό υγρό δέρμα, εφαρμόζοντας μέτρια πίεση με τα δάχτυλά σου.

 

Όποιο κι αν διαλέξεις, μην ξεχάσεις μετά να απλώσεις την ενυδατική σου ή το σέρουμ που επιθυμείς, ώστε οι καθαροί πλέον πόροι του προσώπου να απορροφήσουν το μάξιμουμ των συστατικών και να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου μαλακή και ελαστική.

 

 

Μερικά ακόμα πράγματα που πρέπει να ξέρεις

  • Υπάρχουν οι συνήθειες και οι όμορφες συνήθειες. Ο σωστός καθαρισμός προσώπου στον οποίο εντάσσεται και το peeling είναι μια όμορφη συνήθεια. Αν δεν την έχεις ήδη, βάλε τη τώρα στη ζωή σου.
  • Το peeling προσώπου δεν είναι μόνο θέμα ανανέωσης και λάμψης του δέρματος. Θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις θέματα όπως αποχρωματισμός, επιφανειακές ουλές, ελλιπής ενυδάτωση, ακμή (δες εδώ τι άλλο μπορείς χρησιμοποιήσεις για ακμή), τραχιά υφή, λεπτές γραμμές ή και ρυτίδες. Το να βοηθάς την επιδερμίδα σου να αναπλάθεται γρηγορότερα, μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Στην ουσία έτσι επιβραδύνεις τη διαδικασία μείωσης των δομικών συστατικών (π.χ. κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ) που βρίσκονται στον συνδετικό ιστό. Τα δομικά αυτά συστατικά είναι το πιο απλά μυστικά όπλα νεότητας.
  • Εκτός από τη συχνότητα χρήσης του peeling για την οποία μιλήσαμε πιο πάνω, πρόσεχε και την ένταση. Άφησε την υφή του scrub σου να κάνει μόνη της τη δουλειά της, χωρίς εσύ να ασκείς έξτρα πίεση. Απόφυγε να χρησιμοποιείς σκληρά σφουγγάρια προσώπου την ώρα του peeling και μην προσπαθείς με νύχια ή με μηχανικές συσκευές να εντείνεις την αποτελεσματικότητα της απολέπισης.
  • Απολέπιση περισσότερο τον χειμώνα ή το καλοκαίρι; Τον χειμώνα. Αν τον χειμώνα την κάνεις 1-2 φορές την εβδομάδα, το καλοκαίρι μπορείς να τη μειώσεις σε 1 φορά κάθε 7-10 μέρες.
  • Η απολέπιση πάντα γίνεται σε υγρό δέρμα.
  • Μπορείς να χρησιμοποιείς απολεπιστικό σώματος στο πρόσωπο; Όχι, η σύσταση του προσώπου και η ανοχή του είναι πολύ διαφορετική από αυτή του υπόλοιπου σώματος.
  • Πριν το peeling πάντα να απομακρύνεις το μακιγιάζ και να έχεις καθαρό πρόσωπο. Και μετά το peeling πάντα να ακολουθεί ένας ενυδατικός παράγοντας, ακόμα και αν το ίδιο το απολεπιστικό προϊόν σου έχει ενυδατικές ιδιότητες.
  • Αν είσαι άνω των 30 ετών, δες και το ειδικό θέμα που σου ετοιμάσαμε εδώ.

 

 

 

 

 

25 Shares:
You May Also Like