Καθαρισμός προσώπου: ένας πλήρης οδηγός για σένα  

Ποιος είπε ότι ο ενδελεχής καθαρισμός προσώπου είναι υπόθεση που «λύνεις» μόνο σε spa ή κέντρα αισθητικής; Το δικό σου προσωπικό spa μπορεί να βρίσκεται μέσα στο σπίτι σου. Μπορεί να είναι ένα πλήρες spa με μαστίχα, ένα αποκλειστικό… Mastic Spa που θα αφήσει το πρόσωπό σου καθαρό, λαμπερό και υγιές. Και μάλιστα πολύ πιο οικονομικά απ’ ό,τι αν πήγαινες σε έναν επαγγελματικό χώρο περιποίησης.

Η μαστίχα Χίου, το βασικό συστατικό που χρησιμοποιούμε στα Mastic Spa, μας δίνει άπειρες δυνατότητες, έχοντας κερδίσει την παγκόσμια επιστημονική αναγνώριση ως ένα από τα κορυφαία φυτικά συστατικά για την αντιμετώπιση των δερματικών φλεγμονών και την περιποίηση του δέρματος. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συστηματοποιήσεις τον καθαρισμό του προσώπου σου, ακολουθώντας μερικές συμβουλές που θα σου φανούν πολύ χρήσιμες.

Μην αφήνεις τον καθαρισμό προσώπου για «ειδικές περιπτώσεις».

Πολλές φορές θυμόμαστε τον πλήρη καθαρισμό προσώπου μόνο όταν ακολουθεί μια ειδική μέρα ή μια ξεχωριστή βραδιά. Δεν είναι η καλύτερη λύση αυτή. Ο καθαρισμός προσώπου πρέπει να μπει στο τακτικό πρόγραμμά σου και να μη χάνεις τα «ραντεβού» σου με τον εαυτό σου. Η φροντίδα του δέρματός σου είναι θέμα υγείας και ομορφιάς που χρειάζεται συνέπεια από την πλευρά σου.

Αντιμετώπισε το πρόσωπό σου ως έναν «άγραφο πίνακα».

Κάθε φορά που έρχεσαι σε επαφή με ρύπους της πόλης, με κρέμες περιποίησης ή με μακιγιάζ, στην ουσία ο «πίνακας» του προσώπου σου αλλοιώνεται. Προκειμένου να μπορέσεις να τον υποβάλλεις πάλι στις εξωτερικές συνθήκες, πρέπει πρώτα να τον επαναφέρεις στην αρχική του κατάσταση. Άρα ο καθαρισμός σε βοηθά να απαλλαγείς από ρύπους, και απελευθερώνει τους πόρους από ακαθαρσίες, λιπαρότητα, περιττό σμήγμα και στίγματα.

Δες τον καθαρισμό ως το πιο φυσικό booster κυτταρικής ανανέωσης.

Τα κύτταρα του δέρματός μας όπως όλα τα κύτταρα έχουν έναν κύκλο ζωής. Βοηθώντας το πρόσωπό σου να απαλλαγεί από τα νεκρά κύτταρα με φυσικό τρόπο, διευκολύνεις και επιταχύνεις τη διαδικασία κυτταρικής ανανέωσης.

Ξεκίνα καθαρίζοντας τα χέρια σου.

Το πρώτο βήμα για καθαρό πρόσωπο είναι τα καθαρά χέρια, και αυτό τείνουμε να το ξεχνάμε. Άρα πλύνε τα χέρια σου πριν αγγίξεις το πρόσωπό σου, κι αν σε «νικήσει» η κούραση μέσα στη μέρα προσπάθησε να μην τρίψεις τα μάτια σου με βρώμικα χέρια.

Μάζεψε πίσω τα μαλλιά σου.

Δεν θες οι τρίχες των μαλλιών σου να μπαίνουν στο πρόσωπό σου. Πρέπει ο «πίνακας» που λέγαμε πιο πριν να είναι ελεύθερος για τον καθαρισμό του.

Φόρα κάτι άνετο.

Εδώ ξεκινάει η απόλαυση. Θες να φοράς κάτι άνετο ώστε να μπορείς να παίξεις με τα gel καθαρισμού και το νερό χωρίς να έχεις έγνοια για το αν θα βρέξεις τα καλά σου ρούχα ή τα ρούχα της δουλειάς σου.

Πλύνε το πρόσωπό σου με χλιαρό προς ζεστό νερό.

Το έχουμε ξαναπεί: το καυτό νερό δεν κάνει καλό στην επιδερμίδα σου. Άσε που μπορεί να βλάψει ή να κάψει και την πιο ευαίσθητη και λεπτή επιδερμίδα που βρίσκεται κάτω από τα μάτια σου. Οπότε προτίμησε μια θερμοκρασία νερού που νιώθεις πιο ευχάριστη. Μπορείς επίσης να κάνεις τον καθαρισμό του προσώπου σου μετά το ντους σου, ώστε η επιδερμίδα να έχει ήδη μαλακώσει.

Βρες το καθαριστικό προϊόν που σου ταιριάζει.

Ό,τι κι αν διαλέξεις από την γκάμα των Mastic Spa, έχει ως βάση του τη Μαστίχα Χίου που διαθέτει επουλωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα wash gel για βαθύ καθαρισμό, που όμως παραμένει ευγενικό προς το δέρμα σου. Ένα τέτοιο gel είναι το Deep Clean Wash Gel με μαστίχα και πιστοποιημένη βιολογική αλόη. Μπορείς επίσης να επιλέξεις κάποιο γαλάκτωμα καθαρισμού που σου αρέσει, όπως το Mastic & Olive Milk: είναι για κανονικές προς ξηρές επιδερμίδες και συνδυάζει τη μαστίχα με την αγνότητα του ελαιόλαδου. Το γαλάκτωμα μπορείς να το απλώσεις με ένα απαλό βαμβάκι με κυκλικές κινήσεις μέχρι να νιώσεις την τέλεια αναζωογόνηση.

Για περισσότερη τόνωση χρησιμοποίησε μια λοσιόν.

Μπορείς να συνδυάσεις ένα γαλάκτωμα και μία λοσιόν που να περιέχουν τα ίδια συστατικά, για μέγιστα αποτελέσματα. Το μαστιχέλαιο και το ελαιόλαδο «συμμαχούν» στην  Mastic & Olive Lotion, ενσωματώνοντας επίσης βιολογικό χαμομήλι, πράσινο τσάι, προβιταμίνη Β5 και εκχυλίσματα αλόης. Αποτέλεσμα; Ένα πρόσωπο που φαίνεται ήρεμο και ενυδατωμένο με απαλή αίσθηση και καθαρούς, σφικτούς πόρους.

Επένδυσε σε προϊόντα 2 σε 1.

Για να μην έχεις δύο διαφορετικά βήματα (γαλάκτωμα καθαρισμού και λοσιόν), υπάρχει ένα καινοτόμο προϊόν, το Cleansing Milk & Lotion που λειτουργεί συνδυαστικά. Άπλωσέ το με ένα απαλό βαμβάκι και απόλαυσε τις δράσεις της μαστίχας μαζί με τις θρεπτικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού και τις καθαριστικές ιδιότητες του τριαντάφυλλου. Μην ξεπλύνεις, άσε το να απορροφηθεί και είσαι έτοιμη.

Αν έχεις θέματα ακμής ή σπυράκια στο πρόσωπό σου, βρες εξειδικευμένες λύσεις.

Δες το σχετικό μας post εδώ και επίλεξε προϊόντα όπως το Mastacne Wash Pore.

Αν έχεις χρησιμοποιήσει gel καθαρισμού και όχι γαλάκτωμα ή λοσιόν, ξέπλυνε καλά με χλιαρό ή δροσερό νερό.

Επίσης σκούπισε το πρόσωπό σου με απαλές κινήσεις, ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα ή ακόμα καλύτερα με λίγο χαρτί υγείας.

Πάτα γερά στο τελευταίο «σκαλοπάτι».

Το τελικό «σκαλοπάτι» ενός σωστού καθαρισμού είναι μια καλή ενυδατική που θα επαναφέρει την απαραίτητη υγρασία και ελαστικότητα και θα εισχωρήσει στους (πλέον καθαρούς) πόρους σου θεραπευτικά. Αντιστοίχως, ανά διαστήματα, μετά τον καθαρισμό σου μπορείς να βάζεις μια μάσκα προσώπου: για αναλυτικά tips περιποίησης με μάσκα, κάνε κλικ εδώ.

Βάλε την απολέπιση στην «ατζέντα» σου.

Ο καθημερινός καθαρισμός είναι απαραίτητος, όμως πρέπει και μια-δυο φορές την εβδομάδα (ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου) να προτρέχεις σε πιο εντατικές μεθόδους. Το καλό είναι ότι με τα Face Scrub των Mastic Spa ξέρεις σίγουρα ότι κάνεις ένα «δώρο» στον εαυτό σου και ότι αφήνεις την δέρμα σου απόλυτα υγιές και αναζωογονημένο. Σε υγρή επιδερμίδα άπλωσε το scrub και κάνε απαλό κυκλικό μασάζ με τα δάχτυλά σου. Ξέπλυνε με άφθονο νερό αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

Εκτός σπιτιού έχε πάντα καθαρές πετσέτες ή χαρτομάντιλα μαζί σου.

Αν ιδρώσεις μέσα στη μέρα ή θελήσεις να σκουπίσεις την περίσσεια λιπαρότητας, μην το κάνεις με μια ήδη χρησιμοποιημένη πετσέτα που έχεις μέσα στον σάκο του γυμναστηρίου σου. Ούτε με χαρτομάντιλο που βρήκες στην τσέπη σου. Το πρόσωπό σου θα παραμείνει καθαρό αν το σκουπίζεις σε καθαρές απορροφητικές επιφάνειες.

Ενθάρρυνε τον σύντροφό σου να κάνει καθαρισμό προσώπου.

Το καθαρό, υγιές πρόσωπο δεν είναι γυναικείο προνόμιο. Οι άνδρες πρέπει εξίσου να το φροντίζουν γιατί η ανδρική επιδερμίδα τείνει να εγκλωβίζει το σμήγμα και να συσσωρεύει ρύπους και μικρόβια, ειδικά αν υπάρχουν γένια. Ο σύντροφός σου μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε από τα προϊόντα καθαρισμού των Mastic Spa, και να τα συνοδεύσει από την εξειδικευμένη σειρά περιποίησης για άνδρες, στην οποία μπορεί να βρει από Αφρό ξυρίσματος μέχρι ενυδατικό balm με μαστίχα Χίου και ειδικά εκχυλίσματα, σε μια σύνθεση ειδικά στοχευμένη στην ανδρική επιδερμίδα.

 

Μικρά tips που μπορείς να ακολουθήσεις:

  • Βελτίωσε τη μικροκυκλοφορία του προσώπου με μασάζ. Κάνοντας απαλό μασάζ στο πρόσωπό σου με τα δάχτυλα όσο το καθαρίζεις, βοηθάς τα φυσικά συστατικά να εισχωρήσουν στο δέρμα σου, μειώνεις πρηξίματα και το ξεκουράζεις.
  • Αν κάνεις πλήρη καθαρισμό με απολέπιση, περίμενε μερικές ώρες μέχρι να εφαρμόσεις το μακιγιάζ σου.
  • Ιδανικά καθάριζε το πρόσωπό σου το βράδυ πριν πας για ύπνο και το πρωί πριν φύγεις από το σπίτι (όπως βουρτσίζεις τα δόντια σου!).
  • Μην αμελείς την περιοχή του λαιμού. Και πάντα με ανοδικές κινήσεις: από κάτω προς τα πάνω.
  • Το ίδιο ισχύει και για σημεία του προσώπου που ξεχνάμε να καθαρίσουμε, όπως τα φρύδια και τα χείλια μας. Για τα φρύδια και τα χείλια μπορείς μαζί με το καθαριστικό σου να χρησιμοποιήσεις και μια απαλή οδοντόβουρτσα που θα απομακρύνει βρωμιές, μακιγιάζ και νεκρά κύτταρα. Ειδικά τον χειμώνα που θα χείλια μας σκάνε από το κρύο, η διαδικασία με την οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια λίγη ενυδατική κρέμα, lip balm ή lip care, θα τα αφήνει πεντακάθαρα και ενυδατωμένα.
  • Αν χρησιμοποιείς γαλάκτωμα καθαρισμού και βαμβάκι, το βαμβάκι θα είναι ο «οδηγός» σου: όσο βλέπεις ότι η λευκή επιφάνεια του βαμβακιού μαζεύει ακαθαρσίες και μακιγιάζ συνέχισε τον καθαρισμό. Όταν πια θα είναι καθαρή, θα ξέρεις ότι εξίσου καθαρή είναι και η επιδερμίδα σου.
40 Shares:
You May Also Like