Μάσκα προσώπου: μαστίχα, η αποκαλυπτική 

Υπάρχουν «μάσκες» που καλύπτουν το πρόσωπο, και άλλες που απο-καλύπτουν τον καλύτερο εαυτό σου. Βρες τη μάσκα προσώπου που σου ταιριάζει και ακολούθησε τις συμβουλές μας, αποκαλύπτοντας τελικά ένα πρόσωπο που ακτινοβολεί υγεία, ενώ παράλληλα δείχνει, και είναι, πιο ενυδατωμένο, σφριγηλό και νεανικό.

 

Γιατί χρειάζομαι μάσκα προσώπου; 

Η μάσκα είναι ένα από τα πιο στοχευμένα κομμάτια της περιποίησης του προσώπου σου. Θεωρείται “skincare booster, δηλαδή είναι ο ενισχυτής της προσπάθειάς σου για ένα πρόσωπο στα καλύτερά του. Μάλιστα η μάσκα φαίνεται να είναι το πρώτο «καλλυντικό» που υπάρχει από την αρχαιότητα. Η ελληνική αρχαία φιλοσοφία της μάσκας από φυσικά υλικά φερμένα από την ελληνική γη, διατηρήθηκε μέσα στους αιώνες και ταξίδεψε σε κάθε σχεδόν σημείο του κόσμου. Μαστίχα, ελαιόλαδο, γάλα αμυγδάλου, μέλι και πολλά ακόμα αγνά στοιχεία έφτιαχναν συνδυασμούς που έθρεφαν την επιδερμίδα. Ακόμα και σήμερα, σε ταξίδια σου, θα βρεις μάσκες από αποκλειστικά ελληνικά συστατικά (μέχρι και στο Σαν Φρανσίσκο υπάρχει ένα πολύ γνωστό μαγαζί με μάσκες που βασίζονται στην αρχαία ελληνική πρακτική). 

Ξεκίνα την εβδομάδα σου με χαμόγελο και κλείσε τη με μια μάσκα

Αν δεν έχεις ήδη τη μάσκα προσώπου στις εβδομαδιαίες συνήθειές σου, ήρθε ο καιρός να την βάλεις. Η μάσκα είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να αποδίδει το μέγιστο, με εφαρμογή μόλις 1-2 φορές την εβδομάδα. Οπότε καθόρισε μια μέρα που είσαι χαλαρή, π.χ. την Κυριακή, και αφιέρωσε χρόνο στο να κάνεις μια ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου απο τα Mastic Spa. Η εβδομάδα σίγουρα θα ξεκινήσει με χαμόγελο. 

Προετοιμασία 

Για να αποδώσει η μάσκα το 100% των θρεπτικών της ή συσφικτικών της ιδιοτήτων είναι σημαντικό να γίνει σε πεντακάθαρο πρόσωπο. Πριν λοιπόν αφεθείς στη φροντίδα της, καθάρισε προσεκτικά το πρόσωπό σου από υπολείμματα μακιγιάζ και ρύπους. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν προϊόντα όπως το Deep Clean Wash Gel με μαστίχα και βιολογική αλόη, κάποιο καθαριστικό γαλάκτωμα που αγαπάς ή ένα scrub που σίγουρα επιτυγχάνει πιο εντατικό καθαρισμό. 

Τι χρειάζεσαι περισσότερο; 

Το πρόσωπό σου μιλάειΌταν θα είναι καθαρό από μακιγιάζ και στεγνό πρόσεξέ το: πώς είναι η περιοχή γύρω από τα χείλια; Το δέρμα στα μάγουλα είναι ελαστικό και απαλό; Πώς είναι τα μάτια, το μέτωπο, η μύτη και το πηγούνι;  

Αν βλέπεις σημεία στην επιδερμίδα σου που δείχνουν αφυδατωμένα και ξηρά, και αν λεπτές γραμμές κάνουν την εμφάνισή τους, τότε χρειάζεσαι μια μάσκα που θα ενυδατώσει το πρόσωπο και θα επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος. Για αυτό σου προτείνω ανεπιφίλακτα την Deep Hydra Mask. Η μαστίχα Χίου (που θα βρεις σε όλες τις μάσκες μας) ενισχύει τη δράση των υπόλοιπων συστατικών και περιποιείται τα κύτταρα του δέρματός σου με τις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές της ιδιότητες. Σε συνδυασμό με τη μαστίχα, εδώ θα βρεις ένα σύμπλεγμα από άλλα πολύτιμα συστατικά όπως κόκκινο κρασί, εκχύλισμα αγριοκάστανου, εκχυλίσματα χαμομηλιού, γάλα από γαϊδουράγκαθο και αλόη.  

Αν θες μια πιο «πράσινη» λύση για ανάπλαση και αναδόμηση, δοκίμασε την Eliamask. Εδώ η μαστίχα ενώνει τις δυνάμεις της με την ελιά και το ελαιόλαδο, ενώ συνοδεύονται από τον πράσινο άργιλο, το δενδρολίβανο και τη θαυματουργή σπιρουλίνα. 

Για δράση συσφικτική που δημιουργεί άμεσο effect φυσικού lifting μπορείς να εμπιστευτείς τη LiftmaskΣτα συστατικά της, στο πλευρό της μαστίχας θα βρεις το phytodermia lifting που έχει αποδεδειγμένες αντιρυτιδικές ιδιότητες, καθώς και νερό από τα ιαματικά λουτρά της Κεράμου στη Χίο, αλόη, βιολογική  jojoba και βιολογικό έλαιο από καρύδια macadamia. 

Μια από τις πιο εξειδικευμένες και καινοτόμες μάσκες που θα βρεις στα Mastic Spa είναι η Caviar Face Mask: μια πολυτελής σύνθεση από μαστίχα Χίου και χαβιάρι beluga που είναι ένα από τα πιο πλούσια συστατικά της φύσης σε βιταμίνες, πρωτεΐνες και καλά λιπαρά, με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις και ισχυρή αντιρυτιδική λάμψη. 

Εφαρμογή 

Μην ξεχνάς ότι δεν έχουν όλες οι μάσκες τον ίδιο τρόπο χρήσης. Κάποιες τις αφήνεις να στεγνώσουν και τις ξεβγάζεις με χλιαρό νερό, ενώ κάποιες άλλες είναι peeloff, δηλαδή τις αφαιρείς τραβώντας τις από τις άκρες σαν ένα ολόκληρο κομμάτι. Πάντα διάβαζε τις οδηγίες της μάσκας σου για να είσαι βέβαιη ότι την αφαιρείς σωστά. Αυτό που είναι ίδιο για όλες τις μάσκες είναι το πρώτο στάδιο, δηλαδή η εφαρμογή. Μετά τον καθαρισμό και το peeling σου χρησιμοποίησε μια μικρή σπάτουλα ή τις άκρες των δακτύλων σου για απλώσεις ένα λεπτό στρώμα μάσκας στο πρόσωπο και τον λαιμό σου. Περίμενε περίπου 20-25 λεπτά μέχρι η μάσκα να ‘στεγνώσει’ στην επιδερμίδα. Δεν χρειάζεται να αφήνεις τη μάσκα περισσότερο από τον ενδεδειγμένο χρόνο εφαρμογής. Η σύνθεση κάθε μάσκας είναι μελετημένη από τα εργαστήριά μας ώστε να φτάνει στην ιδανική απορρόφηση και αποτελεσματικότητα, σε αυτούς του χρόνους. 

Μετά τι μάσκα τι; 

Η μάσκα είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα της περιποίησής σου, όχι όμως και το τελευταίο. Για να «κλειδώσεις» την αναπλαστική της δράση, χρησιμοποίησε  τα σωστά προϊόντα μετά την εφαρμογή της. Αν για παράδειγμα χρησιμοποίησες την Eliamaskενδείκνυται στη συνέχεια ένας ορός λάμψης (serum) προσώπου και ματιών, όπως το  Brightneser, που βασίζεται στα ίδια συστατικά με τη μάσκα (μαστίχα Χίου και ελιά). Επίσης μην αμελήσεις να κλείσεις την περιποίησή σου με μια καλή ενυδατική φόρμουλα που ανήκει στην ίδια «οικογένεια» θρεπτικών στοιχείων: η Nightrition, έχει τριπλή δράση (θρεπτική – αντιρυτιδική – συσφικτική) και μπορείς να την βάλεις προ ύπνου για να απελευθερώσει το βράδυ όλες τις ιδιότητές της. 

  

Extra tips για maximum αποτέλεσμα 

  • Βάλε την περιποίηση με μάσκα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου. Θα λειτουργήσει καλύτερα να το κάνεις με «πρόγραμμα», παρά «όποτε το θυμάσαι».
  • Μπορείς πριν εφαρμόσεις τη μάσκα να βάλεις στο πρόσωπό σου για 2-3 λεπτά μια ζεστή υγρή πετσέτα ως κομπρέσα. Προσοχή: όχι καυτή, απλώς ζεστή. Θα χαλαρώσει τόσο εσένα, όσο και τους πόρους σου, ώστε το τελετουργικό να είναι ακόμα πιο απολαυστικό.
  • Μην το παρακάνεις. Μία μάσκα είναι αρκετή. Αν θες να χρησιμοποιήσεις δύο διαφορετικές μάσκες με διαφορετικές ενδείξεις και ιδιότητες, μην τις κάνεις την ίδια μέρα. 
  • Κράτα χρόνο. Αν αφήνεις τη μάσκα στο πρόσωπό σου περισσότερο από τα 25 ενδεδειγμένα λεπτά μπορεί να «κουράζεις» την επιδερμίδα σου. Αφαίρεσέ τη στον προβλεπόμενο χρόνο.
  • Βάλε τη σωστή ποσότητα. Φρόντισε να καλύψεις όλο σου το πρόσωπο και τον λαιμό χωρίς να το παρακάνεις. Στην περιοχή κάτω απο τα μάτια η επιδερμίδα είναι πιο ευαίσθητη και λεπτή. Γι’αυτό προτείνω να ρίξεις μία ματιά στις εξειδικευμένες θεραπείες ματιών που έχουμε δημιουργήσει.

  • Μην ξεχνάς τον λαιμό. Ο λαιμός είναι ένα σημείο που όταν απλώνουμε τη μάσκα, συνήθως το παραλείπουμε. Οι μοναδικές ιδιότητες της μαστίχας Χίου και των υπόλοιπων φυσικών συστατικών στις μάσκες των Mastic Spa, είναι εξαιρετικές για την περιοχή του λαιμού που συνήθως μένει «παραμελημένος». 

 

 

96 Shares:
You May Also Like