5 βήματα για γρήγορο και εύκολο καθαρισμό προσώπου

Καθαρό πρόσωπο αστραπές δεν φοβάται. Και επειδή σίγουρα θες «καθαρή» πληροφορία για το πρόσωπό σου, θα σου δείξουμε πώς να κάνεις έναν καθαρισμό… αστραπή. Εδώ 5 απολύτως απαραίτητα tips για να κάνεις τον πιο γρήγορο αλλά αποτελεσματικό καθαρισμό προσώπου.

1. Μάζεψε καλά τα μαλλιά σου και βρέξε το πρόσωπό σου.  Χρησιμοποίησε ιδανικά χλιαρό νερό. Το καυτό ή το παγωμένο νερό δεν είναι για σένα. Αφενός το κρύο ή παγωμένο νερό σφίγγει τους πόρους σου και δεν το θέλουμε αυτό, αφετέρου το καυτό νερό μπορεί να σε αφυδατώσει και να αφήσει την επιδερμίδα σου ερεθισμένη λειτουργώντας κακοποιητικά προς τους πόρους σου.

extra tip: αν θες μπορείς να βρέξεις το πρόσωπό σου χρησιμοποιώντας μια καθαρή, καλά βρεγμένη πετσέτα.

2. Άπλωσε το καθαριστικό σου. Τα καθαριστικά προσώπου με Μαστίχα Χίου όπως αυτά που βρίσκεις στα Mastic Spa, αξιοποιούν τις καθαριστικές αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες της μαστίχας και του μαστιχέλαιου για να έχεις ένα αποτέλεσμα τόσο καθαρό και αγνό, όσο είναι το δάκρυ του σχίνου. Αν χρησιμοποιείς γαλάκτωμα ή/και λοσιόν, άπλωσέ το με ένα βαμβάκι προσώπου απαλά, με κυκλικές κινήσεις μέχρι να νιώσεις τη δροσιά του να αγγίζει κάθε σημείο του προσώπου σου. Αν προτιμάς τα σαπούνια προσώπου, τρίψε στα χέρια σου λίγο από το σαπούνι μαζί με νερό δημιουργώντας έναν πλούσιο αρωματικό αφρό (αν έχεις μυρίσει τα καλλυντικά των Mastic Spa, ξέρεις τι εννοούμε!).

extra tip: Κάθε πρόσωπο έχει τις δικές του ανάγκες. Σε περίπτωση που έχεις αφυδατωμένο δέρμα χρειάζεσαι κάτι πιο ήπιο, σε μορφή λοσιόν ή σε γαλάκτωμα (όπως το Mastic & Olive Milk ή το Cleansing Milk & Lotion), ενώ αν έχεις πιο λιπαρό δέρμα ή δέρμα με τάση να εμφανίζει σημάδια ακμής χρειάζεσαι ένα καθαριστικό προϊόν σε μορφή σαπουνιού (όπως το Wash Pore) που να κάνει βελούδινο αφρό και να απομακρύνει ρύπους και λιπαρότητα.

3. Κάνε απαλές κινήσεις. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις την άγρια και αποφασιστική πλευρά σου όταν καθαρίζεις το πρόσωπό σου, ούτε να χρησιμοποιείς τραχιά σφουγγάρια ή νύχια σε περιοχές που πιστεύεις ότι χρειάζονται πιο έντονο καθαρισμό (π.χ. γύρω από τη μύτη). Κάνε ήπιες, κυκλικές κινήσεις, γεμάτες αγάπη με τα χέρια ή με ένα απαλό (ξανα-τονίζουμε: απαλό!) σφουγγαράκι ή βαμβάκι προσώπου και άσε τη δύναμη της Μαστίχας Χίου με τα υπόλοιπα φυσικά συστατικά να κάνουν τη δουλειά τους.

extra tip: Μιας και μιλάμε για «απαλότητα», πολύ σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιείς σαπούνι χεριών ή αφρόλουτρο για να πλύνεις το πρόσωπό σου, όσο «απαλά» κι αν δηλώνουν ότι είναι. Η επιδερμίδα του προσώπου έχει άλλη ευαισθησία, άλλες αντοχές και άλλες ανάγκες από το υπόλοιπο σώμα σου!

4. Ξέπλυνε και σκούπισε το πρόσωπό σου. Αν χρησιμοποίησες καθαριστικό σε μορφή σαπουνιού ή gel, στο ξέβγαλμα προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις χλιαρό ή και δροσερό νερό, που θα σε τονώσει. Άσε που η χαμηλότερη θερμοκρασία του νερού θα κλείσει ήπια τους πόρους σου, ώστε να μην εισχωρήσει εκ νέου βρωμιά και λιπαρότητα. Αμέσως μετά, σκουπίσου καλά με μια μαλακή πετσέτα, σφουγγίζοντας στην πραγματικότητα την περίσσεια νερού.

extra tip: Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς μια απολύτως καθαρή πετσέτα που θα είναι μόνο για το πρόσωπό σου. Διαφορετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα στεγνό μαντηλάκι ή ένα απαλό χαρτομάντηλο (ακόμα καλύτερα!).

5. Άπλωσε μια καλή ενυδατική. Δεν έχει σημασία τι άλλο θα κάνεις στη ρουτίνα του προσώπου σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε κάθε φορά είναι να κλείνεις έναν καθαρισμό προσώπου με σωστή ενυδάτωση. Αυτή είναι η στιγμή που το πρόσωπό σου θα απορροφήσει και θα αξιοποιήσει τις θρεπτικές ιδιότητες της κρέμας προσώπου στον μέγιστο βαθμό. Πόσο μάλλον αν χρησιμοποιήσεις μια κρέμα προσώπου με Μαστίχα Χίου που θα δράσει με την ίδια «φυσική» φιλοσοφία που έχει και το καθαριστικό σου.

extra tip: Όπως με όλα τα πράγματα στη ζωή, ο καθαρισμός προσώπου αποδίδει καλύτερα όταν γίνεται συστηματικά. Η ιδανική συχνότητα είναι μία με δύο φορές τη μέρα, πρωί ή/και βράδυ.

*Δες και τον πλήρη οδηγό για καθαρισμό προσώπου που σου έχουμε ετοιμάσει εδώ. Δεν φαντάζεσαι πόσα πράγματα και μυστικά μπορεί να αγνοούμε στην καθημερινή μας περιποίηση.

16 Shares:
You May Also Like