Κρέμα Ματιών: Πώς και Γιατί;

Δίνουμε άραγε τη σημασία που πρέπει στην περιοχή των ματιών; Πώς πρέπει να περιποιούμαστε την περιοχή αυτή ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες μας; Εγώ, η μαστίχα Χίου, σου δίνω δύναμη από τη φύση για να επαναφέρεις το τοπίο των ματιών σου εκεί που θες.

Ο Βίκτωρ Ουγκώ έλεγε: «Όταν μια γυναίκα σου μιλάει, άκου τι λέει με τα μάτια της». Μπορεί το βλέμμα να λέει πράγματα που δεν εξομολογούμαστε, αλλά και η περιοχή γύρω από τα μάτια λέει εξίσου πολλά. Λέει πόσο κουρασμένοι είμαστε, λέει πόσο καλά τρεφόμαστε ή ενυδατωνόμαστε, πόσο υγιείς νιώθουμε, λέει αν αφήνουμε τον εαυτό μας εκτεθειμένο σε ρύπους. Αν παρατηρήσεις τα μάτια σου με την ίδια προσοχή που τα παρατηρούν οι άλλοι (και ναι -πίστεψέ μας- οι περισσότεροι εστιάζουν στο πώς δείχνουν κάθε στιγμή τα μάτια μας), θα δεις να αποκαλύπτονται ανάγκες σου που συνήθως αγνοείς.

Πώς μια κρέμα ματιών μπορεί να «συνεφέρει» την περιοχή αυτή;

Οι κρέμες αλλά και οι οροί ματιών είναι σχεδιασμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να απευθύνονται ειδικά στην λεπτή επιδερμίδα γύρω από τα μάτια. Σκέψου ότι μια κρέμα προσώπου δεν μπορεί να είναι η λύση σου για την περιοχή των ματιών (εκτός κι αν η ίδια η κρέμα υποδεικνύει ότι μπορεί να εφαρμοστεί και στα μάτια, όπως η Olive Eye & Face των Mastic Spa). Η επιδερμίδα γύρω από το κάτω και πάνω βλέφαρο είναι 3 έως 5 φορές πιο λεπτή από την υπόλοιπη επιδερμίδα του προσώπου και ταυτοχρόνως πολύ πιο ευαίσθητη. «Συμπτώματα» που μπορεί να εμφανίζονται σε αυτή την επιδερμίδα είναι το πρήξιμο, οι μαύροι κύκλοι, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, η θαμπή όψη και πολλά άλλα. Μια κρέμα ματιών περιέχει τα συστατικά εκείνα που στοχεύουν ειδικά σε αυτές τις ανάγκες, και μάλιστα σε χαμηλότερη συγκέντρωση ενεργών συστατικών ώστε να μην πέσει «βαριά» στους ιστούς τους δέρματος. Για παράδειγμα μπορεί να έχει καφεΐνη που είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματική κατά του πρηξίματος ή να περιέχει lakesis, ένα υπερ-αποτελεσματικό έλαιο που προκύπτει από την απόσπαση διοξειδίου του άνθρακα από τις κρυσταλλικές σταγόνες μου, της Pistacia lentiscus, κατά κόσμον Μαστίχας Χίου! Καφεΐνη θα βρεις σε πολλές ειδικές συνθέσεις όπως η Lift Eye Cream, το Mastic Eye Serum, αλλά και τα Lift Eye Drops. Lakesis θα βρεις επίσης στη Lift Eye Cream και τα Lift Eye Drops.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε μια κρέμα ματιών;

Όπως είπαμε, η περιοχή των ματιών έχει διαφορετικές ανάγκες από αυτές του υπόλοιπου προσώπου. Είναι πιο ευάλωτη ενώ επίσης υπόκειται σε μικροκινήσεις που δεν επηρεάζουν την υπόλοιπη επιδερμίδα. Τα βλέφαρα κάνουν κατά μέσο όρο 10.000 κινήσεις στη διάρκεια μιας ημέρας, «κουράζοντας» τη γύρω περιοχή. Επίσης σε αυτό το σημείο του προσώπου δεν υπάρχουν οι ίδιοι σμηγματογόνοι αδένες ούτε η ίδια υδρολιπιδική προστασία που συναντάμε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Οι εκφράσεις μας, το γέλιο, ο ήλιος και η ηλικία αφήνουν πολύ πιο εμφανή αποτυπώματα εκεί. Η περιοχή αυτή δείχνει αμέσως σημάδια κατακράτησης υγρών (με το πρήξιμο και τις σακούλες κάτω από τα μάτια), δείχνει τις καταχρήσεις μας (ξενύχτια ή αλκοόλ), δείχνει ενδεχόμενη αφυδάτωση και ούτω καθεξής. Επίσης η συνεχής μας έκθεση σε οθόνες (υπολογιστής, κινητό, τηλεόραση) αλλά και ο σύγχρονος τρόπος ζωής «στρεσάρουν» ακόμα περισσότερο τη λεπτεπίλεπτη αυτή, σχεδόν διάφανη (θα έχετε παρατηρήσει αγγεία να διαφαίνονται μερικές φορές από κάτω) επιδερμίδα.

Τι είδους κρέμα ματιών είναι κατάλληλη για εμάς;

Καταρχάς, η φυσιολογία των ματιών επιβάλλει το να επιλέγουμε όσο περισσότερο γίνεται καλλυντικά βγαλμένα από τη φύση. Θα έχεις παρατηρήσει ότι ακατάλληλα προϊόντα τείνουν να δημιουργούν ερεθισμούς ή να προκαλούν τσούξιμο μέσα στα μάτια. Γι αυτό είναι σημαντικό να δώσεις προσοχή στη σύνθεση της κρέμας σου. Τι πρέπει να περιέχει συνήθως; Να ξέρεις ότι όπου βλέπεις «λιποσύστημα βιταμινών C», βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου και απαλύνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Το βρίσκεις στη Mastic Eye Cream, στην κρέμα προσώπου-ματιών 2 σε 1 Olive Eye & Face, αλλά και στην πολύ πιο εξειδικευμένη Diamond Revolifteye. Επίσης οι βιταμίνες Α, Β και Ε βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία οπότε αν έχεις μαύρους κύκλους, αυτό θα βοηθήσει. Υπάρχει ένα πλήθος ακόμη ενεργών συστατικών που θα βρεις στα Mastic Spa: για παράδειγμα εκχυλίσματα καλέντουλας και χαμομηλιού εμπεριέχονται στη Mastic Eye Cream, ενώ αντιστοίχως στο Mastic Eye Serum θα απολαύσεις την επίδραση του εκχυλίσματος phytodermina lifting. Το  phytodermina lifting είναι ένας φυτικός παράγοντας με άμεση δράση lifting που αποτέλεσμα έχει να μειώνει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, συσφίγγοντας την επιδερμίδα. Άλλα πολύτιμα συστατικά της φύσης, όπως το μέλι, το έλαιο αβοκάντο και η αλόη επενεργούν ενισχυτικά και καταπραϋντικά. Φυσικά, κυρίαρχο συστατικό είμαι εγώ η Μαστίχα Χίου με το μαστιχέλαιο και τις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητές μου.

Η ηλικία καθορίζει το ποια κρέμα ματιών πρέπει να επιλέξουμε;

Καταρχάς πρέπει να γνωρίζεις ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η γήρανση γίνεται πιο γρήγορα στην περιοχή των ματιών απ’ ό,τι στο υπόλοιπο πρόσωπο. Λεπτές γραμμές και ρυτίδες μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους από νωρίς, ενώ η υπεριώδης ακτινοβολία και η επιβάρυνση από το περιβάλλον αφήνουν τα «σημάδια» τους απαλείφοντας τη νεανική όψη των ματιών. Για τα πρώτα σημάδια ρυτίδων, σε όποια ηλικία κι αν έρθουν, χρησιμοποίησε μια αγνή αναπλαστική κρέμα με Μαστίχα Χίου και ελαιόλαδο όπως αυτή. Επίσης μια κρέμα/σέρουμ με αλόη επιδεικνύει πολύ καλή αντιγηραντική και αντιοξειδωτική δράση, για τα αρχικά σημάδια γήρανσης. Όσο μεγαλώνεις και αλλάζουν οι ανάγκες σου, μπορείς να πας στη σειρά Golden Tears, βάζοντας στην περιποίησή σου την επαναστατική σύνθεση της Lift Eye Cream με lakesis. Ή όταν πλέον θα χρειάζεσαι πιο ενισχυμένη φροντίδα, μπορείς να εμπιστευθείς τη συνέργεια Μαστίχας Χίου και σκόνης διαμαντιών που θα βρεις στην Diamond Revolifteye: τo diamond sirt που περιέχει είναι μια συζευγμένη ένωση από μικροσφαιρίδια διοξειδίου του πυριτίου, που καλύπτονται από πρόσμιξη σκόνης διαμαντιών, και αποτελεί  εντατικό παράγοντα αντιγήρανσης.

Έξτρα συμβουλές να σε προσέχεις «σαν τα μάτια σου»!

  • Πάντα να απλώνεις την κρέμα ματιών σου σε καθαρό πρόσωπο.
  • Χρησιμοποίησε μικρή ποσότητα και άπλωσέ την ταμποναριστά ή με μικρές, απαλές, κυκλικές κινήσεις γύρω από τα μάτια.
  • Δεν χρειάζεται να πλησιάζεις πολύ στις κόγχες των ματιών.
  • Μην τρίβεις τα μάτια σου. Συνήθως όταν είμαστε κουρασμένοι τρίβουμε τα μάτια μας ξεχνώντας πόσο εύθραυστη είναι αυτή η περιοχή. Επίσης τα χέρια σου έχουν μικρόβια που μπορεί να μεταφέρεις εύκολα στο ευάλωτο δέρμα των ματιών.
  • Η πρόληψη είναι πιο εύκολη από τη «διόρθωση». Γι αυτό βάλε έγκαιρα την κρέμα ματιών στην καθημερινή σου ρουτίνα.
  • Η κρέμα ή το σέρουμ έχουν πολύ καλή αποτελεσματικότητα αλλά δεν είναι «μαγικές λύσεις». Πρέπει να κοιμάσαι καλά, να ενυδατώνεσαι, να αποφεύγεις το αλκοόλ και το τσιγάρο και να τρέφεσαι σωστά, για να φανεί στο μέγιστο η δράση τους.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις οι μαύροι κύκλοι μπορεί να οφείλονται σε άλλους παράγοντες όπως η χαμηλή αιμοσφαιρίνη, κάποια πάθηση, διατροφική έλλειψη ή δυσανεξία. Φρόντισε να συνυπολογίσεις τους παράγοντες αυτούς και να τσεκάρεις συχνά τη συνολική σου υγεία.
0 Shares:
You May Also Like