Είναι αναγκαίο να χρησιμοποιώ ορό πριν την κρέμα;

Mastic spa lovers, εδώ είμαστε αυτή τη φορά για να λύσουμε μια κοινή παρεξήγηση: έχουν διαφορετική δράση ο ορός και η κρέμα προσώπου; Και αν ναι, πόσο σημαντικό είναι να μπαίνει ο ορός πριν την κρέμα;

 

«Ορός άνευ όρων» θα μπορούσε να είναι το όνομα αυτού του post αν θέλαμε να είμαστε σε λίγο πιο λογοπαιγνι-ακή διάθεση. Και είμαστε! Οπότε βάλτε μπροστά σας τη σελίδα με τους ορούς των Mastic Spa και πάμε να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τους χρησιμοποιήσουμε.

 

Καταρχάς, τι διαφορά έχει ο ορός με την ενυδατική;

Τα σέρουμ (ή οροί) είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τις ενυδατικές. Και σε περίπτωση που αναρωτιέσαι: δεν τις αντικαθιστούν. Η ενυδατική κρέμα βρίσκεται στο ντουλάπι μας (ή στο ράφι μας ή στον πάγκο μας, δεν θα τα χαλάσουμε εδώ 😊) για να ενυδατώνει την επιδερμίδα του προσώπου και να βοηθάει να συγκρατείται η απαραίτητη υγρασία στις ανώτερες στιβάδες, δημιουργώντας παράλληλα μια προστατευτική ασπίδα στην επιφάνεια του δέρματος. Τα σωματίδια και τα μόρια της κρέμας προσώπου είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και δεν εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας πέρα από το επίπεδο που ονομάζεται επιστημονικά “stratum corneum”. Οι οροί από την άλλη πλευρά είναι φτιαγμένοι από συμπυκνωμένα ενεργά συστατικά πιο εξειδικευμένης δράσης που στοχεύουν σε πιο ειδικές ανάγκες της επιδερμίδας: θαμπάδα, ρυτίδες, χαλάρωση, ανοιχτοί πόροι, ευαισθησίες κλπ. Είναι πιο λεπτόρρευστοι από την κρέμα σου, διεισδύουν πιο βαθιά στην επιδερμίδα και φέρνουν πιο γρήγορα και εμφανή αποτελέσματα.

 

Έχεις βάλει πρώτα την απολέπιση στο πρόγραμμα;

Αν όχι, τότε τι συζητάμε για ορούς; Τρέχα γρήγορα στο post μας για την απολέπιση αλλά και στον πλήρη οδηγό καθαρισμού για να δεις πόσο μεγάλη αξία έχει η απολέπιση στο πρόσωπο, κυρίως πριν τη χρήση ενός σέρουμ. Χωρίς τον σωστό καθαρισμό και την εβδομαδιαία απολέπιση, οι πόροι του προσώπου σου δεν απεγκλωβίζουν τα νεκρά κύτταρα, το σμήγμα, τα κατάλοιπα μακιγιάζ και τους ρύπους και δεν μπορούν να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά που τους προσφέρεις απλόχερα με ένα σέρουμ.

 

Πρόσεχε τον εαυτό σου «σαν τα μάτια σου»

Θα ξεκινήσουμε με το κεφάλαιο «μάτια». Πολλοί αγνοούν το πόσο ευεργετικό είναι για τα μάτια μας να χρησιμοποιούμε ένα καλό προϊόν/ορό ματιών. Πιο όμορφο βλέμμα, πιο ξεκούραστο, πιο ομοιόμορφο χρώμα και υφή της επιδερμίδας των ματιών.

Αν θες κάτι που να είναι κρέμα και ορός μαζί, διάλεξε κατευθείαν την Eye Cream & Serum με μαστίχα και aloe vera. Επιτυγχάνεις μια «2σε1» ανάπλαση κυττάρων χωρίς κόπο στοχεύοντας τόσο στην ενυδάτωση και αποτοξίνωση της ευαίσθητης επιδερμίδας των ματιών όσο και στην αντιγήρανση. Η αγνή σύνθεσή της αλλά και οι βιταμίνες Α και Ε βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία, με αποτέλεσμα να υποχωρούν οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες γύρω από τα μάτια, ενώ τα βιολογικά εκχυλίσματα αλόης καταπραΰνουν την επιδερμίδα, αφήνοντάς την λαμπερή.

Αν θες να στοχεύσεις αποκλειστικά σε ορό, έχεις επιπλέον επιλογές. Αρχικά, σε περιπτώσεις που βλέπεις μικρές ρυτίδες να κάνουν την εμφάνισή τους γύρω από τα μάτια σου, βάλε στο πρόγραμμά σου το Masticeye Serum. Θα εντυπωσιαστείς από το πώς αντιμετωπίζει και προλαμβάνει τις λεπτές αυτές γραμμές, μειώνοντας παράλληλα την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Έχει μαστιχέλαιο, χαμομήλι, μέλι, καφεΐνη, λεκιθίνη και ένα σύμπλεγμα από αρκετά -πάντα φυσικά- συστατικά. Αυτό όμως που το κάνει ιδιαίτερα μοναδικό είναι το εκχύλισμα phytodermina lifting, ένας φυτικός παράγοντας γνωστός στην επιστημονική κοινότητα για τη δράση lifting που έχει.

Και (ήχος από drums στο background) αν χρειάζεσαι κάτι με περισσότερη επίδραση στις ρυτίδες, άσε το… lakesis (μείγμα μαστίχας Χίου & καπρυλικών τριγλυκεριδίων) να κάνει τη δουλειά του. Θα το βρεις στον αντιρυτιδικό ορό ματιών Lift Eye Drops, στη σειρά Golden Tears. Εδώ πρόκειται για έναν ορό που «μεταμορφώνει» σταδιακά την περιοχή των ματιών.


Πάμε στο υπόλοιπο πρόσωπο;

Αφού λοιπόν χρησιμοποιήσεις τον κατάλληλο ορό στα μάτια σου, ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με το υπόλοιπο πρόσωπο. Το καλό είναι ότι υπάρχει ένας ορός για κάθε «πρόβλημα» που θες να αντιμετωπίσεις:

Για θαμπή επιδερμίδα, δεν χρειάζεται να καταφεύγεις σε προϊόντα μακιγιάζ που δίνουν λάμψη. Μπορείς να έχεις φυσική λάμψη κάθε ώρα, αν αφήσεις το Brightneser να αναλάβει δράση. Τα κύρια συστατικά του είναι η μαστίχα και το ελαιόλαδο, και μαζί με άλλα μυστικά (υάκινθος, liftessence κλπ) δρα ως κανονικό brightener.

Για να βάλεις «στοπ» στις ρυτίδες και να επαναφέρεις τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας σου, χρειάζεται ένα σέρουμ ταχείας δράσης με βασικά συστατικά τη μαστίχα και πολύτιμες φυσικές ουσίες που βρίσκεις μόνο στο κόκκινο κρασί. Θα τα βρεις στον ορό σύσφιξης Serinkle.

Για φαινόμενα «χαλάρωσης» που έρχεται σταδιακά με την ηλικία, don’t panic. Υπάρχει το Liftserum, ένα best seller προϊόν που αποτελεί ένα πραγματικό ορό lifting με μαστίχα και ιαματικό νερό από την Κέραμο, ένα μικρό χωριό στα βόρεια της Χίου.

Επίσης η σειρά Golden Tears, που εξειδικεύεται στο κομμάτι της αντιγήρανσης έχει το Lift Oil, που περιέχει το συστατικό lakesis (Θυμάσαι πού αλλού βρίσκεις το lakesis;! Στον ορό Lift Eye Drops που είδαμε πιο πάνω, γι’ αυτό και είναι ιδανικό να χρησιμοποιείς αυτά τα δύο συνδυαστικά!) Το lakesis συμβάλλει στο να έχουμε ένα μοναδικό αντιγηραντικό προϊόν που έδειξε ότι αυξάνει την νεανικότητα της επιδερμίδας έως και 29%. Μαζί με  το συστατικό Hydrasinol και ένα σύμπλεγμα ενυδατικών και συσφιγκτικών ελαίων επιτυγχάνεις αντιρυτιδική προστασία και βελούδινη αίσθηση ενυδάτωσης.

Όπως συμβαίνει και με τους ορούς ματιών, υπάρχει και ένας ορός προσώπου στην κορυφή της πυραμίδας και δεν είναι άλλος από το Caviar Face Serum. Φαντάσου λίγο: μαστίχα και χαβιάρι beluga, δύο πολύτιμα συστατικά ενώνουν τις δράσεις τους για να φέρουν την επανάσταση στην αντιγήρανση του προσώπου και την ολική αναδόμηση των κυττάρων της επιδερμίδας.

 

 

Σε ποια φάση ακριβώς της περιποίησης «μπαίνει» ο ορός;

Καταρχάς, όπως ξέρεις, ο ορός πάντα θέλει ένα καθαρό δέρμα για να τον υποδεχτεί. Δεν έχει αξία να τον απλώσεις σε επιδερμίδα που δεν είναι πεντακάθαρη. Μπορείς εννοείται να τον χρησιμοποιείς καθημερινά, και αμέσως μετά την εφαρμογή του να απλώνεις την κρέμα σου. Άρα η σωστή σειρά αν θες να είσαι υποδειγματική στο self-pampering είναι: καθαρισμός προσώπου – ορός ματιών – ορός προσώπου – κρέμα ματιών – κρέμα προσώπου.

 

Συνήθεις ερωτήσεις (και οι απαντήσεις τους!)

>Να βάλω το σέρουμ προσώπου γύρω από τα μάτια; Ο ορός προσώπου σου δεν είναι φτιαγμένος για την περιοχή των ματιών. Χρησιμοποίησε το κατάλληλο προϊόν για τα μάτια και μετά κάποιο άλλο για το υπόλοιπο πρόσωπο. Τώρα ξέρεις.

>Σε ποια σημεία των ματιών λειτουργεί ο ορός; Τους ορούς ματιών μπορείς να τους βάζεις σε όλη την επιφάνεια γύρω από τα μάτια: στα σημεία που βλέπεις μαύρους κύκλους και «σακούλες», σε σημεία που λεπτές γραμμές και ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους, ακόμα και στα βλέφαρα. Είναι ειδικά φτιαγμένοι για να γίνονται απόλυτα ανεκτοί από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

>Πόσο να βάλω; Οι οροί είναι ήδη συμπυκνωμένοι οπότε δεν χρειάζεσαι μεγάλη ποσότητα. Βάλε λίγες σταγόνες στα δάχτυλα ή απευθείας στην επιδερμίδα σου και άπλωσε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αν χρησιμοποιείς τον ορό σωστά και συνετά, το περιεχόμενο του προϊόντος σου θα κρατήσει για αρκετό καιρό 😊.

>Σέρουμ ή ενυδατική; Για άλλη μια φορά, σε αυτό το δίλημμα απαντάμε «και τα δύο». Είναι τελείως άλλη η δράση του κάθε προϊόντος, τον ορό τον χρειάζεσαι για τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας ενώ την ενυδατική για τη διατήρηση της υγρασίας στην επιφάνεια.

>Τα σέρουμ είναι μόνο για μεγάλες ηλικίες; Εδώ θα πούμε ένα βροντερό όχι. Είναι κοινή παρανόηση ότι τα σέρουμ απευθύνονται σε μεγαλύτερες ηλικίες. Αντιθέτως, υπάρχουν σέρουμ για κάθε ανάγκη, και ξέρεις ότι κάθε ηλικία έχει άλλες ανάγκες.

>Να χρησιμοποιώ σέρουμ και κρέμα από την ίδια «σειρά»; Δεν είναι απαραίτητο, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει περισσότερο. Π.χ. αν χρησιμοποιείς το Masticeye Serum καλό είναι να συνεχίσεις με τη Masticeye Cream. Στο κάτω-κάτω κάποια προϊόντα είναι φτιαγμένα για να συμπληρώνουν το ένα το άλλο, δίνοντάς σου μέγιστα αποτελέσματα.

>Το Lift Oil που δεν ανήκει στα ‘κλασικά’ σέρουμ πώς χρησιμοποιείται; Εφάρμοσε 2-3 σταγόνες το πρωί ή το βράδυ στα σημεία του προσώπου με τις πιο έντονες ρυτίδες, κάνοντας απαλές κινήσεις μασάζ. Στη συνέχεια, εφάρμοσε την κρέμα προσώπου Metamorfosis ή την εξισορροπητική κρέμα λιπαρότητας Euphoria αναλόγως τον τύπο δέρματός σου για την απόλυτη αντιγηραντική θεραπεία. Για μέγιστα αποτελέσματα, χρησιμοποίησε στην περιοχή των ματιών το Lift Eye Drops το οποίο είναι της ίδιας σειράς, για «σακούλες» και μαύρους κύκλους.



21 Shares:
You May Also Like