Πώς διαλέγω λάδι για τα μαλλιά μου; [Πλήρης Οδηγός]

λάδι για τα μαλλιά

Ποιο είναι το έλαιο μαλλιών που σου ταιριάζει; Πώς το διαλέγεις; Τι μπορεί να σου προσφέρει; Αυτά και άλλα πολλά, γραμμένα όπως πάντα από εμάς για σένα, the Mastic Spa way…

Είναι περίεργο, όλοι θέλουμε απαλά, ευκολοχτένιστα μαλλιά, κι ενώ ξέρουμε την ευεργετική επίδραση των ελαίων στην ενυδάτωση και αποκατάσταση των μαλλιών, ξεχνούμε πολλές φορές να εντάξουμε φυσικά έλαια αυτά στην περιποίησή μας. Τα θυμόμαστε μόνο το καλοκαίρι που ο ήλιος, το νερό και η ζέστη κάνουν το κεφάλι μας να θυμίζει την Bridget Jones όταν βγήκε από το καμπριολέ, στο Bridget Jones Diary!

Όμως το λάδι για τα μαλλιά έχει -ευτυχώς για τη φήμη του- αναγνωριστεί και από κορυφαίους στυλίστες μαλλιών ως απαραίτητο προϊόν για κάθε εποχή. Εσύ, από τη μεγάλη γκάμα διαφορετικών λαδιών που θα βρεις στην αγορά, πώς θα διαλέξεις το δικό σου;

Ορίστε μερικά tips

Tip no1.   Διάβασε συστατικά. Θα το λέμε κάθε φορά. Τα προϊόντα σου θες να είναι φυσικά, να μην επιδρούν στο ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής σου με επιβαρυντικές ουσίες. Ήδη τα μαλλιά μας με το styling υφίστανται καταπόνηση, οπότε τουλάχιστον κάποια προϊόντα μας όπως το σαμπουάν, το conditioner, οι μάσκες και το λάδι μαλλιών ας είναι φυσικά. Στα  Mastic Spa τα λάδια μαλλιών είναι εξ’ ολοκλήρου βασισμένα σε φυσικές συνταγές με βασικό συστατικό -τι άλλο;- τη Μαστίχα Χίου και το απόσταγμά της, το καθαρό μαστιχέλαιο.

Tip no2. Πόνταρε στο έλαιο αργκάν. Εκτός από το αξεπέραστο μαστιχέλαιο, στη σύνθεση των λαδιών των Mastic Spa θα βρεις και άλλα πολύτιμα συστατικά όπως το έλαιο αργκάν, αργανέλαιο ή argan oil όπως ίσως έχεις συνηθίσεις να το βλέπεις. Το argan oil είναι πλούσιο σε Βιταμίνες Α & Ε, αντιοξειδωτικά και απαραίτητα λιπαρά οξέα Ω-3 & Ω-6. Οι μαροκινοί το αποκαλούν «υγρό χρυσάφι», χάρη στα θαυμαστά αποτελέσματα που φέρνει στο δέρμα και τα μαλλιά. Το argan oil είναι το απόλυτο μυστικό που αυξάνει την ελαστικότητα των μαλλιών, αποκαθιστά τη λάμψη στα θαμπά, άτονα μαλλιά, προστατεύει από την ακτινοβολία UV, και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.

Tip no3. Τις πιο ηλιόλουστες μέρες, και κυρίως τις μέρες του καλοκαιριού, προτίμησε ένα λάδι που να έχει ειδική ένδειξη για τον ήλιο, όπως το  Sun Argan Oil Hair. Η σύστασή του έχει δείκτη προστασίας, δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ στα μαλλιά σου, ενώ παράλληλα τα θρέφει.

Tip no4. Αν θες κάτι για τα μαλλιά χωρίς να χρησιμοποιείς ξεχωριστό λάδι για το σώμα, το Body & Hair Argan Oil, είναι ιδανικό! Αναδομεί και επανορθώνει την τρίχα ενώ αν το απλώσεις στο δέρμα παίρνεις μια εξαιρετική αίσθηση θρέψης και προστασίας.

λαδι για τα μαλλιά

Τι μπορεί να κάνει για σένα;

Το κατάλληλο λάδι μαλλιών λειτουργεί ως «πολυεργαλείο» για τα μαλλιά σου: τα ενυδατώνει, μαλακώνει την υφή τους την ίδια στιγμή που τα κάνει πιο ανθεκτικά και δυνατά, τα ξεμπερδεύει, τα προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες και αποκαθιστά το επίπεδο λιπιδίων της τρίχας. Ειδικά σε μαλλιά που είναι ατίθασα, θαμπά και άτονα, φριζάρουν πολύ ή σπάνε εύκολα, το λάδι μαλλιών αλλάζει τελείως την όψη τους, από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Τα λάδια των Mastic Spa έχουν και υπέροχο άρωμα, οπότε εξασφαλίζεις ότι η αίσθηση θα είναι τόσο ωραία που θα θες να τα αγγίζεις και τα μυρίζεις όλη την ώρα.

Πώς να χρησιμοποιείς το λάδι για τα μαλλιά;

  • Το λάδι μαλλιών μπορείς να το χρησιμοποιείς σε κάθε τύπο μαλλιών και ειδικά σε ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.
  • Εφάρμοσέ το σε καθαρά μαλλιά, είτε είναι φρεσκολουσμένα (δλδ υγρά) είτε νωπά είτε στεγνά.
  • Πόση ποσότητα χρειάζεσαι; Κάνε 1-2 πιέσεις στην παλάμη του χεριού σου και άπλωσέ το ομοιόμορφα. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα στο τριχωτό της κεφαλής, απόφυγε να εφαρμόσεις το λάδι απευθείας στις ρίζες.
  • Γενικώς προσάρμοσε την ποσότητα ανάλογα με τον όγκο και την πυκνότητα των μαλλιών σου: πιο κοντά μαλλιά μπορεί να χρειάζονται μόνο μια μικρή δόση, ενώ μακριά και πλούσια μαλλιά, χρειάζονται μεγαλύτερη δόση.
  • Μην το παρακάνεις. Στην ιδανική ποσότητα, ο κανόνας είναι ένας: less is more. Είναι προτιμότερο να βάλεις μικρότερη ποσότητα, παρά να υπερβάλλεις και να «βαρύνεις» τα μαλλιά σου.
  • Extra συμβουλή: σε μακριά μαλλιά συμβουλεύουμε να χωρίσεις την εφαρμογή του λαδιού σε 2 μέρη. Το πάνω μέρος και το κάτω μέρος των μαλλιών/τις άκρες. Ξεκίνα με τις άκρες με 1-2 σταγόνες και στη συνέχεια εφάρμοσε το λάδι και στα υπόλοιπα μαλλιά.
  • Αν έχεις πολύ πλούσια, σγουρά μαλλιά χώρισε τούφες πριν εφαρμόσεις το λάδι.
  • Μετά την εφαρμογή του λαδιού, ξεμπέρδεψε και χτένισε απαλά τα μαλλιά σου.
  • Μην το ξεβγάλεις! Άσε το να ενεργήσει ως το επόμενο λούσιμό σου. Αν το εφαρμόσεις σε υγρά/νωπά μαλλιά, στέγνωσέ τα μετά όπως συνηθίζεις: με το σεσουάρ ή αφήνοντάς τα να στεγνώσουν φυσικά. Θα δεις ότι μετά την εφαρμογή του λαδιού τα μαλλιά στεγνώνουν 2 φορές πιο γρήγορα.
3 Shares:
You May Also Like