Περιποίηση μαλλιών: εμπιστέψου τη Μαστίχα

Περιποίηση μαλλιών
Αν ρωτήσεις τους ανθρώπους τι σημαίνει υπέροχα, υγιή μαλλιά όλοι θα σου δώσουν την ίδια απάντηση: «Μαλλιά με λάμψη και απαλότητα, μαλλιά με χρώμα ζωντανό, που ακτινοβολούν ενέργεια και μένουν δυνατά ενάντια στις φθορές». Πώς τα πετυχαίνεις αυτά με σωστή περιποίηση μαλλιών όμως;
Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Τι μπορεί να δώσει περισσότερη λάμψη απ’ ό,τι ένα συστατικό όπως εγώ, η Mαστίχα Χίου, που μεγαλώνω κάτω από τον ελληνικό ήλιο, σε μια ευεργετημένη από τη φύση περιοχή της Μεσογείου; Τι μπορεί να δώσει περισσότερη απαλότητα από το βελούδινο δάκρυ του σχίνου;
Τι προσφέρει ζωντάνια και ενέργεια, πιο πολύ από ένα προϊόν που εδώ και αιώνες θεωρείται μυστικό για ευζωία και ευεξία; Τι μπορεί να χαρίσει στα μαλλιά σου περισσότερη δύναμη από το δυνατό μου dna;

Μαστιχέλαιο: απόσταγμα αιώνων

Τα καλά νέα είναι ότι έχοντας εμένα ως βασικό συστατικό, σε συνδυασμό με μερικά ακόμα θαυματουργά στοιχεία της φύσης, φτιάχτηκε η σειρά για περιποίηση μαλλιών των Mastic Spa. Σε όλα τα προϊόντα μαλλιών θα βρεις καθαρό μαστιχέλαιο, το αιθέριο έλαιο  που βγαίνει από την απόσταξη της φυσικής μαστίχας Χίου!
Είναι πλούσιο σε θεραπευτικές και αρωματικές ουσίες, ενώ μέσα του έχει συμπυκνωμένες σε υγρή μορφή όλες τις ευεργετικές ιδιότητές μου που εδώ και αιώνες εμπιστεύονται οι άνθρωποι ανά τον κόσμο. 

Ένα έλαιο, πολλές επιλογές για τα μαλλιά σου

Αναζωογόνηση

Στη σειρά των σαμπουάν, το μαστιχέλαιο συνδέεται μαζί με προσεκτικά επιλεγμένα στοιχεία δίνοντας ένα μεγάλο φάσμα φροντίδας των μαλλιών σου. Στο Revival Shampoo, το αιθέριο έλαιο της μαστίχας Χίου πετυχαίνει την απόλυτη αναζωογόνηση και ενυδάτωση σε συνεργασία με τις πρωτεΐνες σιταριού, το ελαιόλαδο, την προβιταμίνη Β5, το γάλα αμυγδαλιάς, τη βιταμίνη Ε, το tea tree oil και το έλαιο από πίτουρο ρυζιού βιολογικής καλλιέργειας.
Υπάρχουν όμως και πιο εξειδικευμένες λύσεις. Όπως είναι το Aloe Shampoo που αξιοποιεί τις δράσεις της βιολογικής αλόης και σε συνεργασία με το μαστιχέλαιο δρα εντατικά κατά της τριχόπτωσης, τονώνει την ανάπτυξη της τρίχας και αποτελεί ιδανική αγωγή για λεπτά και εύθραυστα μαλλιά.

Λάμψη

Στο Glow Shampoo μαζί με το μαστιχέλαιο συνδυάζονται πολλά από τα παραπάνω συστατικά αλλά και κόκκινο κρασί (Αριούσιος Οίνος), σπόροι σταφυλιού, πράσινο τσάι και gingko βιολογικής καλλιέργειας, δημιουργώντας φυσική, διαρκή λάμψη για μαλλιά που ακτινοβολούν. 

Κατά της πιτυρίδας

Αλλά και το Argan Dandruff Shapoo που είναι ειδικά σχεδιασμένο να αξιοποιεί το μαστιχέλαιο για τις ενυδατικές  και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, μαζί με έλαιο argan και octopyrox, ένα από τα καλύτερα φυσικά στοιχεία που καταπολεμούν την πιτυρίδα και εξισορροπούν τη λιπαρότητα του δέρματος.
Όποιος κι αν είναι ο τύπος των μαλλιών σου και οι ανάγκες σου, έχω φροντίσει να υπάρχει ένα σαμπουάν για σένα, μέσα από 7 διαφορετικές επιλογές.

Και για άντρες

Και φυσικά θα βρεις και εξειδικευμένο σαμπουάν για τους άντρες, το Terramen Shampoo, που εκτός από μαστιχέλαιο, θρεπτικές πρωτεΐνες σιταριού και προβιταμίνη Β5, περιέχει και εκχυλίσματα οργανικού χαμομηλιού και πράσινου τσαγιού.

Conditioners για ολοκληρωμένη περιποίηση μαλλιών

Άλλα τρία conditioners με μαστιχέλαιο σε περιμένουν για να ολοκληρώσεις το λούσιμο των μαλλιών σου.

Τριχόπτωση;

Aloe Conditioner:  στο οποίο προστίθεται και πιστοποιημένη βιολογική αλόη ενάντια στην τριχόπτωση.

Θρέψη & Λάμψη;

Argan Conditioner:  conditioner με την ευεργετική δράση του ελαίου argan που κάνει τα μαλλιά ευκολοχτένιστα και λαμπερά. 

Αναζωογόνηση;

Revital Conditioner: ένα μαλακτικό γαλάκτωμα που συνδυάζει τη μαστίχα Χίου με τις θετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου, δίνοντας όγκο και απαλότητα χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά σου.

Αν αυτά δεν είναι αρκετά, έχω και άλλα

Θες ακόμα πιο εντατική φροντίδα; Η σειρά με τις τρεις επανορθωτικές μάσκες των Mastic Spa βασίζεται κι αυτή στη συνεργασία του μαστιχέλαιου με τα τρία συμπληρωματικά δραστικά συστατικά των conditioners (αλόη, έλαιο argan και ελαιόλαδο).
Σου προτείνω να με χρησιμοποιήσεις ως ολοκληρωμένη σειρά, δηλαδή να εντάξεις το conditioner σε κάθε λούσιμό σου, συμπληρώνοντας την περιποίηση με μια μάσκα 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σου.
Δεν θα μπορούσαν -φυσικά- να λείπουν τα τρία εξειδικευμένα ξηρά λάδια μαλλιών, τα προϊόντα όπου το μαστιχέλαιο φτάνει στη μέγιστη αποτελεσματικότητά του. Το Body & Hair Argan Oil, όπως λέει και το όνομά του, μπορείς να το χρησιμοποιείς σε όλο το σώμα, και ειδικά τώρα το καλοκαίρι θα νιώσεις την απόλυτη απαλότητα που χαρίζει σε επιδερμίδα και μαλλιά.
Το πλούσιο σε βιταμίνες  έλαιο argan υπάρχει και στο Sun Argan Hair Oil, που επανορθώνει κάθε φθορά που υφίστανται τα μαλλιά σου από τον ήλιο ενώ παράλληλα τα προστατεύει με αντηλιακό δείκτη προστασίας.
Και τέλος, ένα προϊόν που δίνει πρωταγωνιστικό και κυρίαρχο ρόλο στο μαστιχέλαιο: το Mastic Oil for Hair. Εδώ οι ενυδατικές, προστατευτικές και θεραπευτικές δράσεις του έλαιου μαστίχας Χίου είναι ιδανικές για τις υψηλές θερμοκρασίες που επιφυλάσσουν για τα μαλλιά σου οι συσκευές styling (πιστολάκι, σίδερο ισιώματος κλπ) και η καλοκαιρινή ζέστη. 
Κοίτα βαθιά μέσα στη φύση και θα καταλάβεις τα πάντα καλύτερα. 
– Albert Einstein

Είσαι ένα με τη φύση

Όντας κομμάτι της φύσης μπορείς, επιλέγοντας φυσικά προϊόντα, να επαναφέρεις τη χαμένη ισορροπία τόσο στον κόσμο και το περιβάλλον, όσο και στον ίδιο σου τον εαυτό. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται τα Mastic Spa, από τότε που δημιουργήθηκαν!
Αξιοποιώντας τη δύναμη της μαστίχας Χίου και μια πληθώρα άλλων απολύτως φυσικών συστατικών (έλαιο argan, αλόη, ελαιόλαδο, κόκκινο κρασί, σιτάρι και τόσα άλλα), τα προϊόντα μαλλιών των Mastic Spa είναι σχεδιασμένα ώστε να βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τις ανάγκες μας.

Όσο πιο φυσικό γίνεται

Απαλλαγμένα από parabens, ορυκτέλαια, προπυλενογλυκόλες, αιθανολαμίνες, τριεθανολαμίνες και κάθε τι που μπορεί να επιβαρύνει το σώμα μας, δείχνουν τον δρόμο στην παγκόσμια τάση να επιλέγουμε με γνώμονα τη φύση. 
Δεν θα τρώγαμε ή δεν θα βάζαμε στη ζωή μας οτιδήποτε τοξικό. Πώς λοιπόν μπορούμε να αφήνουμε τα μαλλιά ή την επιδερμίδα μας στην επίδραση τοξικών ή χημικών συστατικών; Συνεχώς νέες μελέτες δείχνουν τη σημασία της φυσικής επιλογής.
Και το μαστιχέλαιο, που είναι ο κύριος παράγοντας φροντίδας και θρέψης που χρησιμοποιεί αυτή τη σειρά, έχει αναγνωριστεί πολλές φορές ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά μείγματα βιολογικά δραστικών ουσιών.

Η επιστήμη με εγκρίνει

Ομάδα επιστημόνων δημοσίευσαν και μια σχετική ανεξάρτητη μελέτη, με τη σφραγίδα πολλών φορέων (Εργαστήριο Μοριακής Φαρµακολογίας, Φαρµακευτικό Τµήµα, Πανεπιστήµιο Πάτρας / Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας, Σχολή Χημικών Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Ινστιτούτο Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών κ.ά).
Συντονίσου στο blog μου για κάθε νέα εξέλιξη από τον χώρο της φυσικής περιποίησης, για tips και συμβουλές ομορφιάς, και ιδέες για το πώς η φύση προνοεί για την ευεξία μας.
0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like