Μαστίχα Χίου: εφαρμογές και ιδιότητες στο σώμα

«Να προσέχεις το σώμα σου. Είναι το μόνο μέρος στο οποίο είσαι αναγκασμένος/η να ζήσεις», λέει ένα γνωστό ρητό. Με τι φροντίζεις λοιπόν αυτή την αποκλειστική κατοικία που αποκαλούμε «σώμα»; Με τι την τροφοδοτείς; Με τι στοιχεία την συντηρείς, την ανανεώνεις και την περιποιείσαι;

Εγώ η μαστίχα Χίου, που με γνώρισες στις πλήρεις μου ιδιότητες μέσα από αυτό το blog, είμαι ένα στοιχείο που αποδεικνύει συνεχώς πόσο ευεργετικό είναι για το ανθρώπινο σώμα. Η επιστήμη έχει ήδη δώσει εχέγγυα για τις θεραπευτικές δράσεις μου και συνεχίζει να ανακαλύπτει το πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων μου. Η επιλογή τώρα είναι σε σένα, στο πόσο θα με χρησιμοποιήσεις για να βγάλεις στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό σου.

Ένα πραγματικό superfood

Περιέχοντας τουλάχιστον 70 ουσίες που επενεργούν θετικά στο ανθρώπινο σώμα, εγώ -η μαστίχα Χίου- έχω λάβει ενεργή θέση ανάμεσα στις λεγόμενες υπερτροφές (superfoods) και είμαι αρκετά περήφανη που αυτό έχει ως αφετηρία την Ελλάδα, αφού μόνο σε αυτό το σημείο της Χίου παράγομαι. Θα με δεις σε επιστημονικά συγγράμματα να εκθειάζομαι για τις επουλωτικές, ενυδατικές, αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που έχω. Θα δεις τη φαρμακευτική δράση μου ενάντια σε αρκετά παθογόνα βακτήρια όπως, για παράδειγμα, το Helicobacter pylori (ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού), το Escherichia coli και το Bacillus subtilis του πεπτικού συστήματος, ενάντια στο Staphylococcus aureus του ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος και του δέρματος, ενάντια στο Porphyromonas gingivalis που εντοπίζεται στη στοματική κοιλότητα αλλά και ενάντια σε μύκητες όπως διάφορα στελέχη της Candida. Είμαι ένας πραγματικός σύμμαχος της υγείας σου.

Για την υγεία του δέρματος…

Η σειρά για το δέρμα που έχει δημιουργηθεί στα Mastic Spa (αφρόλουτρα, scrub, body lotions, body butters, dry body oils κ.ά) είναι μια εξαιρετική πηγή για να διαπιστώσεις το τι μπορεί να κάνω εγώ και τα παράγωγά μου (όπως το μαστιχέλαιο) όταν συνδυαζόμαστε με τα κατάλληλα φυσικά συστατικά. Κάνε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο μαζί μου, απόλαυσε τη μυρωδιά, δες την επιδερμίδα σου να καθαρίζει σε βάθος χωρίς να ξηραίνει και νιώσε την ισορροπία που έρχεται με τις αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις μου. Μετά άπλωσε στο σώμα σου ένα body lotion, ένα πιο πληθωρικό body butter ή ένα μεταξένιο body oil και ζήσε μια νέα εμπειρία ενυδάτωσης, φτιάχνοντας μια απαλή «ασπίδα» ενάντια στις καθημερινές τριβές και φθορές που υφίσταται το σώμα σου.

Για πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά…

Από την αρχαιότητα, μάσκες μαλλιών με μαστίχα Χίου αποτελούσαν το «κρυφό» μυστικό για την περιποίηση των μαλλιών, για πολλαπλά συμπτώματα: τριχόπτωση, ξηρότητα, άτονα και θαμπά μαλλιά. Σήμερα, αυτό έχει μπει σε πιο επιστημονικές βάσεις, έχει δοθεί η απαραίτητη έμφαση σε πολύτιμα συστατικά μου -όπως το ουρσολικό οξύ και το ισομερές του, ολεανολικό οξύ- και έχουν δημιουργηθεί τα κατάλληλα ολοκληρωμένα προϊόντα με τις σωστές αναλογίες και τη βέλτιστη σύσταση. Όλο αυτό, μαζί με ιδανικές συνέργειες (όπως με το ελαιόλαδο, έλαιο argan και πολλά άλλα) μπορούν δώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Λούσου και κάνε ένα απαλό μασάζ στο κεφάλι σου, αφροποιώντας το αγαπημένο σου σαμπουάν. Μετά συνέχισε με conditioner, ένα ξηρό λάδι ή και μάσκα μαλλιών και διαπίστωσε πώς σταδιακά ενδυναμώνεται η τρίχα, και αυξάνεται η ανάπτυξή της, ενώ τα μαλλιά αποκτούν μεταξένια λάμψη, σπάνε πιο δύσκολα και ακτινοβολούν υγεία.

Για πρόσωπο πιο καθαρό και ξεκούραστο

Εφαρμόζοντάς με στο πρόσωπό σου, κάτω από τις κατάλληλες συνθέσεις των Mastic Spa, εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο τις αντιφλεγμονώδεις μου ιδιότητες. Το πρόσωπο, χωρίς να το θέλεις, εκτίθεται καθημερινά σε πλήθος επιβαρυντικών παραγόντων (ρύποι, βρωμιά, μακιγιάζ, περίσσεια σμήγματος κ.ά.), πράγμα που καθιστά ακόμα πιο αναγκαία τη χρήση μου για να μπορέσεις να απομακρύνεις με ήπιο τρόπο νεκρά κύτταρα και επιβλαβείς ουσίες, και να αποκαλύψεις ένα πρόσωπο πιο λείο, απαλό και ενυδατωμένο. Στη σειρά των Mastic Spa θα βρεις ό,τι μπορεί να χρειαστείς για μια πλήρη περιποίηση προσώπου και λαιμού με υλικά που θα μπορούσες μόνο να βρεις σε ένα υπερ-εξειδικευμένο spa με αποκλειστικά φυσικές συνταγές προϊόντων.

Για υγιή δόντια και ούλα

Το πρώτο παγκοσμίως καλλυντικό με μαστίχα Χίου που κυκλοφόρησε σε εμπορική συσκευασία ήταν η ουλοθεραπευτική οδοντόκρεμα Masticdent. Από τότε (αρχές της δεκαετίας του ’80) φάνηκαν στο ευρύ κοινό οι φαρμακευτικές μου ιδιότητες προς όφελος της ευαίσθητης περιοχής του στόματος, και συνεχίζω μέχρι σήμερα να κατέχω τα πρωτεία ανάμεσα στα φυσικά συστατικά προστασίας και υγιεινής δοντιών και ούλων. Άλλωστε ακόμα και κλινικές έρευνες της έδρας φαρμακογνωσίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου απέδειξαν ότι μπορώ να επιφέρω μείωση της μικροβιακής πλάκας σε ποσοστό μέχρι και 41,5%! Εξίσου ενθαρρυντικά αποτελέσματα φαίνονται και σε διεθνείς έρευνες όπως η έρευνα των Alev Aksoy, Nizami Duran, Serdar Toroglu, και Fatih Koksal που έδειξαν ότι η μαστίχα Χίου καταπολεμά το βακτήριο streptococcus mutans στους επιρρεπείς σε τερηδόνα ανθρώπους που έκαναν ορθοδοντική θεραπεία. Μπορείς να βρεις οδοντόκρεμες Masticdent σε τρεις συνθέσεις: λευκαντική (η πρώτη οδοντόκρεμα στον κόσμο με μαστίχα που συνδυάζει φυσικά συστατικά λευκαίνοντας τα δόντια χωρίς να φθείρει το σμάλτο τους), οδοντόκρεμα με σύμπλεγμα  βιταμινών Α, Ε και Β5 και μαστιχέλαιο που καταπολεμά τα οξέα της πλάκας που προκαλούν τερηδόνα, αλλά και τη διαχρονική Ouloaction, οδοντόκρεμα κατά της οδοντικής πλάκα και πέτρας.

 

Εφαρμογή κατά της ακμής

Η ακμή αποτελεί στην ουσία ένα φλεγμονώδες «ξέσπασμα» της επιδερμίδας (δες περισσότερα και εδώ), ενώ οι σμηγματογόνοι αδένες μας (οι αδένες που είναι υπεύθυνοι για την ισορροπία των ελαίων της επιδερμίδας) προσβάλλονται από βακτήρια. Εγώ, η μαστίχα Χίου μπορώ να οδηγήσω σε μεγάλη βελτίωση ως προς το θέμα αυτό έχοντας πιστοποιημένο αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακό ρόλο. Παγκόσμιες μελέτες έδειξαν τη θετική επίδραση του δακρύων του σχοίνου (Pistacia lentiscus) σε προβλήματα λιπαρής επιδερμίδας, φραγμένων πόρων και ακμής. Γι αυτό και στα Mastic Spa θα βρείτε προϊόντα με εξειδικευμένη σύνθεση για καθαρό πρόσωπο χωρίς σπυράκια.

Αντιγηραντική δράση και εφαρμογές

Ως ρητίνη που παράγομαι από τα από τα μαστιχόδενδρα, περιέχω τερπένια (κυρίως ολεανολικό οξύ), ουσίες με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, και πολυφαινόλες, ισχυρές αντιοξειδωτικές ενώσεις που προστατεύουν τα κύτταρα και τους ιστούς του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες όπως γνωρίζουμε είναι υπεύθυνες μεταξύ άλλων και για τη γήρανση του δέρματος. Με λίγα λόγια η αντιοξειδωτική μου δράση είναι πολύ βασική για κάθε θεραπεία αντιγήρανσης, γι’ αυτό και εμπεριέχομαι σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων που στοχεύουν ακριβώς εκεί: στη μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, στην επιβράδυνση της κυτταρικής φθοράς και στην ανάδειξη μιας πιο νεανικής επιδερμίδας.

 

0 Shares:
You May Also Like