Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το δέρμα μας από την ατμοσφαιρική ρύπανση;

Όλα τα μυστικά πρόληψης και αποτοξίνωσης από την ατμοσφαιρική ρύπανση, είναι τώρα στο χέρι σου. Η νέα σειρά με το ενεργό συστατικό BioDTox™️ κυκλοφόρησε από τα Mastic Spa, και το δέρμα μας δεν έδειχνε ποτέ πιο καθαρό και υγιές.

 

Καλοκαίρι 2021. Αρκετούς μήνες πριν, προτού αναγκαστούμε να αφήσουμε όλοι πίσω την «κανονικότητά» μας, στα Mastic Spa είχαμε επιμείνει, ως γνήσιες απόγονοι Σόδη, στο να ερευνήσουμε πιο διεκΣΟΔΗκά (you see what we did here?) τις συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο δέρμα μας. Τα αποτελέσματα της δουλειάς μας έδειξαν ότι αποκρυπτογραφούνται πλήρως οι ανάγκες της επιδερμίδας μας, και ότι οι ρύποι είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που επιδεινώνει την υγεία του οργανισμού μας όχι μόνο εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά.

Τι είναι όμως η ρύπανση;

Η ρύπανση είναι η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με ουσίες/ρύπους που προέρχονται από τα κατάλοιπα της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως η βιομηχανία, οι μεταφορές κλπ. Βασικοί τρόποι που εμφανίζεται η ρύπανση είναι ο καπνός και τα μικροσωματίδια, ουσιαστικά επιβλαβείς ουσίες που εκλύονται και διαχέονται στο περιβάλλον, διαταράσσουν την ισορροπία της επιδερμίδας μας και εισχωρούν στους πόρους μας.

Ποιες είναι οι άμεσες επιπτώσεις της ρύπανσης στο δέρμα μας;

Η βασική συνέπεια είναι ότι η ρύπανση δημιουργεί ελεύθερες ρίζες στο δέρμα. Οι ελεύθερες ρίζες είναι εξαιρετικά ασταθή μόρια που αντιδρούν πολύ γρήγορα με άλλες ενώσεις, και έτσι επηρεάζουν αρνητικά τη δομή στήριξης του δέρματός μας επιταχύνοντας τη γήρανση του δέρματος. Τα νανοσωματίδια των ρύπων, με τη μορφή βρωμιάς, σκόνης ή αιθάλης αποσταθεροποιούν τα κύτταρα της επιδερμίδας προκαλώντας πρόωρη γήρανση (είναι αυτό που ονομάζουμε «οξείδωση»). Μερικά ακόμα επιβλαβή αέρια όπως το διοξείδιο του αζώτου, το όζον, το μονοξείδιο του άνθρακα και το διοξείδιο του θείου, λειτουργούν επικουρικά σε αυτό.

Θα ρωτήσει κανείς: «Το δέρμα μας δεν λειτουργεί ως φυσικό εμπόδιο έναντι εξωτερικών παραγόντων;». Ναι, σε έναν βαθμό λειτουργεί έτσι και καταφέρνει να κρατήσει τις περισσότερες ουσίες έξω, όμως δεν είναι εντελώς αδιαπέραστο. Η ρύπανση βλάπτει τη λειτουργία φραγμού του δέρματός μας διασπώντας το κολλαγόνο και τα λιπίδια που περιέχονται σε αυτό!

Αν παρατηρήσεις στο δέρμα σου ενδείξεις αφυδάτωσης, ευαισθησίας, αλλοιώσεις στον χρωματικό τόνο, θαμπάδα, λιπαρότητα, ακμή ή σημάδια φθοράς και γήρανσης, είναι πολύ πιθανό, ο βασικός ένοχος να είναι οι ατμοσφαιρικές συνθήκες στις οποίες ζούμε.

 

Όταν η επιβάρυνση φτάνει στο «ζενίθ»

Όσοι ζούμε σε αστικά περιβάλλοντα, ή έχουμε πιο ευαίσθητο ή λευκό δέρμα διατρέχουμε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο. Μελέτες ανά τον κόσμο δείχνουν ότι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο ανθρώπινο δέρμα μπορούν να συμβάλουν στην ατοπική δερματίτιδα, τον αποχρωματισμό του δέρματος, το έκζεμα, την ψωρίαση, ακόμα και τον καρκίνο του δέρματος.

 

Τι καινοτομία φέρνουν τα Mastic Spa στην προστασία του δέρματος από την ατμοσφαιρική ρύπανση;

Στα Mastic Spa δημιουργήσαμε μία νέα αντιοξειδωτική σειρά που στοχεύει ακριβώς στην αναστροφή των επιπτώσεων από το φαινόμενο της ρύπανσης. Βασικό συστατικό της σειράς είναι το θαυματουργό BioDTox.

Το BioDtox είναι ένα δραστικό συστατικό, ένα πολύτιμο αποτοξινωτικό δέρματος (skin

detoxifier) πλούσιο σε βιοφλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά, που προστατεύει την επιδερμίδα από τους εξωτερικούς ρύπους και διατηρεί τους πόρους καθαρούς. Αποτελείται από 3 βασικά φυσικά εκχυλίσματα:

  • Φλαβονοειδή εσπεριδοειδών (κίτρο): Τα φλαβονοειδή, γνωστά και ως βιταμίνη P, είναι φυτοχημικά συστατικά που υπάρχουν φυσικά σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Δεδομένου ότι δεν παράγονται από τον οργανισμό μας, πρέπει να τα παρέχουμε συστηματικά στο σώμα μας μέσα από τη διατροφή μας ή μέσα από προϊόντα τοπικής χρήσης, όπως τα προϊόντα της νέας σειράς των Mastic Spa από εξωτερικούς παράγοντες.
  • Τα βιοφλαβονοειδή είναι διάσημα για την αποτελεσματικότητά τους, ιδιαίτερα για την αντιοξειδωτική τους δράση. Επίσης, είναι γνωστό ότι έχουν σούπερ-πολύτιμες αντιαλλεργικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Μπρόκολο: Ναι, κι όμως, το μπρόκολο είναι μια από τις πιο πλούσιες πηγές σουλφοραφάνης στη φύση. Η σουλφοραφάνη έχει ισχυρά οφέλη για την υγεία και έχει αποδειχθεί ότι απελευθερώνει αντιοξειδωτικά και αποτοξικοποιητικά ένζυμα που προστατεύουν από επιβλαβείς παράγοντες.
  • Αλόη: περιττές οι συστάσεις για την αλόη. Οι πολυφαινόλες που περιέχει ωφελούν το δέρμα με πολλαπλούς τρόπους.

Η νέα σειρά απαρτίζεται από:

1. JELLY CLEANSER —καθαριστικό προσώπου πλούσιο σε κολλαγόνο
με 12 φυτικά εκχυλίσματα.)
2. OVERNIGHT MASK —κρεμομάσκα χωρίς ξέβγαλμα πλούσια σε βιταμίνες A και E.
3. DETOX CREAM 24/7 —αντιοξειδωτική 24ωρη κρέμα πλούσια σε βιταμίνη C.
4. KERATIN HAIR SERUM —φυτική κερατίνη: θωρακίζει, ενυδατώνει και λειαίνει την τρίχα. Anti-frizz αποτέλεσμα.)
5. LEAVE-IN CONDITIONER —ξεμπλέκει και αφαιρεί τους κόμπους, αφήνοντας τα μαλλιά ευκολοχτένιστα και λεία. Χωρίς ξέβγαλμα).
6. SHIMMER GEL —τζελ σώματος για λάμψη και ενυδάτωση με ασημόσκονη
7. WOW GLOW —ενυδατική λοσιόν με ασημόσκονη. Το φραγκόσυκο καταπραΰνει και διατηρεί την ελαστικότητα.
8. TIME TO RELAX —100% φυσικό μείγμα από έλαια ηλίανθου, καρύδας, αμυγδάλου, ελιάς, βερίκοκου και βιταμίνης Ε.

Στόχος μας είναι μέσα από τις νέες φόρμουλες με μαστίχα Χίου (όπως πάντα!), με το πολύτιμο BioDTox™️ και ένα πλήθος ακόμα φυσικών δραστικών συστατικά και βιταμινών είναι:

> Να αναπληρώσουμε στην επιδερμίδα μας την υγρασία που χάνεται καθημερινά.

> Να ενισχύσουμε την παραγωγή κολλαγόνου.

> Να προστατεύσουμε δέρμα και μαλλιά από περαιτέρω φθορά.

> Να ισχυροποιήσουμε τη φυσική δράση της επιδερμίδας να λαμβάνει το απαραίτητο για αυτήν οξυγόνο, καταπολεμώντας τις βλαβερές ουσίες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Πώς χρησιμοποιούμε τη νέα σειρά με το ενεργό συστατικό BioDTox;

Όπως ακριβώς χρησιμοποιείς και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα των Mastic Spa. Το tip που έχουμε να σου δώσουμε σε σχέση με τα προϊόντα προσώπου, είναι ότι δεν αντικαθιστούν την κρέμα ημέρας σου. Η κρέμα ημέρας είναι πάντα απαραίτητη, και η σειρά BioDTox θα πρέπει να χρησιμοποιείται συμπληρωματικά προς αυτήν.

 

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε το δέρμα μας πραγματική ασπίδα ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση;

Η χρήση των φυσικών 100% vegan προϊόντων με BioDTox είναι η πρώτη γραμμή προστασίας. Μπορείς όμως να ενισχύσεις την προστασία και την αποτοξίνωση του δέρματός σου με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Να καθαρίζεις σωστά το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα για να αφαιρέσεις τη βρωμιά και να απαλλαγείς από όσο το δυνατόν περισσότερους ρύπους.
  • Να περιορίσεις το συχνό έντονο μακιγιάζ και κυρίως να αφαιρείς το μακιγιάζ σου όταν επιστρέφεις σπίτι ή πριν κοιμηθείς.
  • Μην ξεχνάς να κάνεις απολέπιση του δέρματος μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Εκτός από την αποφόρτιση των πόρων σου και την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, η απολέπιση εμποδίζει τη συσσώρευση ρύπων και βακτηρίων. Και ως πρόσθετο όφελος, τα προϊόντα που εφαρμόζεις μετά θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικά!
  • Ενυδάτωσε το δέρμα σου πρωί και βράδυ. Μετά τον καθαρισμό ή την απολέπιση του προσώπου, πρέπει να επαναφέρεις τα απαραίτητα επίπεδα υγρασίας του δέρματός σου εφαρμόζοντας έναν ορό που είναι γεμάτος με ενεργά συστατικά, ακολουθούμενο από μια ενυδατική κρέμα προσαρμοσμένη στον τύπο του δέρματός σου (ενυδατική κρέμα, λοσιόν, κλπ.) Ο ορός και η κρέμα αλληλοσυμπληρώνονται και βοηθούν στην αποκατάσταση του προστατευτικού φραγμού του δέρματός σου.
  • Προστατεύσου όσο μπορείς από τον ήλιο. Όσες φορές και να το πούμε, δεν θα είναι αρκετές. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς αντηλιακή προστασία σε καθημερινή βάση, όλο τον χρόνο. Οι ακτίνες UV όχι μόνο είναι επιβλαβείς για το δέρμα, αλλά ενισχύουν και τις επιπτώσεις των ρύπων!
  • Ακολούθησε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και υγιή λιπαρά. Εκτός από το ότι είναι νόστιμο και καλό για εσένα, το σκόρδο, τα αμύγδαλα, η μελιτζάνα, το μπρόκολο, το αβοκάντο, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα λιπαρά ψάρια και τα αυγά βοηθούν στην αποκατάσταση της υδρολιπιδικής μεμβράνης του δέρματος και στην υγεία των ιστών.

 

Οι ενδείξεις που μας δίνουν το δέρμα και τα μαλλιά μας ότι ασφυκτιούν ή «στρεσάρονται» από την ατμοσφαιρική ρύπανση, είναι εκεί και δεν μπορούμε πλέον να τις παραβλέπουμε. Ας απολαύσουμε λοιπόν την αποτοξίνωση και την υδρολιπιδική προστασία που μας αξίζει με τη νέα αυτή σειρά προϊόντων των Mastic Spa, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη δύναμη της φύσης. Ήρθε η ώρα για την επιδερμίδα μας να αναπνεύσει ξανά!

 


0 Shares:
You May Also Like
Apolia topikou pahous kai kuttaritidas
ΔΙΑΒΑΣΕ

Κυτταρίτιδα: Πώς να την καταπολεμήσεις με σοκολάτα και μαστίχα

Μην αφήνεις την κυτταρίτιδα ή το τοπικό πάχος να «συννεφιάζουν» τον ήλιο της επιδερμίδας σου. Η φύση έχει προνοήσει και τα Mastic Spa δημιούργησαν τις κατάλληλες φυσικές φόρμουλες για σένα